Beauty

Duga, kratka, bujna: Savršene frizure za svaki tip kose

Kakvu god kosu imali, odabrali smo savršene frizure za baš vaš tip, a napravit ćete ih u trenu

Duga i slaba kosa

Klasik look: Na vlažnu kosu stavite pjenu za volumen i pričekajte desetak minuta. Kosu isfenirajte što debljom četkom da bi je podigli iz korijena, a krajeve obavezno uvijte. Na ovaj način će vaša kosa djelovati zdravo i bujno.

Originalan rep: Napravite razdjeljak sa strane a šiške pustite da neobavezno padaju. Tankim pramenom kose omotajte rep, pričvrstite ga špangicom s donje strane i prebacite na jednu stranu. Na kraju ovu frizuru obavezno poprskajte sprejom za sjaj kose.

Neobična punđa: Isfenirajte kosu okruglom četkom, zatim napravite razdjeljak sa strane i labavo svežite punđu na potiljku. Pramenove nebavezno pričvrstite ukosnicama, a nekoliko njih pustite da slobodno padaju.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Kratka i ravna kosa

Prirodan izgled: Napravite razdjeljak po sredini ili sa strane (po izboru), a keramičkom peglom za kosu pažljivo ispeglajte krajeve. Kosu podijelite u pramenove, blago ih natapirajte i stavite serum za suhe krajeve.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Romantične lokne: Savršeno brza frizura za svaku priliku. Oblikujte kosu figarom i gelom za veći volumen da bi postigli što veću bujnost. Na kraju prstima lagano “izgužvajte” kosu i naprskajte lakom.

Uglađena punđa: Za ovu frizuru nisu bitni ni dužina ni kvaliteta kose, najvažniji je oblik glave. Osobe okruglog lica bi trebale izbegavati punđe. Na kosu nanesite gel (preporučljivo “strong”), napravite razdjeljak i začešljajte kosu unazad. Pramenove koji padaju pričvrstite ukosnicama.

Bujna i ravna

Zanosne lokne: Na mokru kosu nanesite pjenu i figarom oblikujte lokne. Šiške podijelite na razdjeljak i uvijajte ih prema van, a ostatak kose unutra. Gotovu frizuru naprskajte sprejom za sjaj kose.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Konjski rep: Ovo je jedna od najbržih i najjednostavnijih frizura koja uvijek “prolazi”. Začešljajte kosu, a zatim je premažite gelom koji ste prethodno nanijeli na dlanove. Kosu vežite gumicom koju ste odabrali u skladu s garderobom i - frizura je gotova.

Visoka punđa: Osušite kosu sušilom koristeći okruglu četku, a potom pojedine pramenove provucite kroz peglu. Kosu začešljajte unazad da bi vizualno povećali volumen, pa je pričvrstite visoko na tjeme. Gotovu frizuru dobro naprskajte lakom da ne bi “pala”.

Photo: Getty Images

Komentari 0