Beauty

Duga kosa za boemski stil

Da bi duga i poluduga kosa kod muškarca izgledala lijepo i uredno najvažnije je redovito pranje kako ne bi izgledala masno i zapušteno. Šišanje je bitan faktor kod duge i poluduge kose jer kada izraste i izađe iz forme vrlo ju je teško oblikovati i kosa dobije jedan nepoželjan volumen.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Također, iako mnogi misle da izbor šampona nije važan, on itekako može pomoći u lakšem održavanju. Ukoliko se brzo masti najbolji izbor je nešto što će smanjiti lučenje sebuma. Nemojte dohvatiti prvi šampon koji se nađe pod rukom već se posavjetujte sa frizerom koji će vam preporučiti odgovarajući šampon.

Ako je kosa jako gusta i neukrotiva ne brinite se i za to ima rješenja u obliku proizvoda koji koji će je omekšati i pomoći u održavanju. Nemojte izbjegavati regenerator koji je jako bitan kako bi kosa dobila završni i njegovan izgled. Ispucali i neuredni vrhovi su out, bez obzira na sezonu.

Sušenje duge kose najbolje je na zraku, posebno ako imamo vremena, a na kraju je treba oblikovati pomoću laganih krema za kosu. No, ako ipak postoji potreba za fenom savjetujem da se učini na srednjoj temperaturi fena uz odgovarajući preparat prije sušenja kako bi zadržali dovoljno vlage i kako je ne bi presušili i oštetili.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za styling na kraju najbolji izbor su kreme koje će nam dati mogućnost oblikovanja i zadržavanja izgleda, a čak i tokom dana nam ostavljaju mogućnost preoblikovanja kose. Izbjegavajte vosak jer će ju učiniti teškom i masnom što vam nikako nije u interesu.
Ovakav izbor dužine kose može biti samo potvrda već formiranog stila. Poluduga ili duga kosa najčešće se povezuje sa boemskim stilom i najbolji primjer za to je slavni Johnny Depp. Johnny odlično spaja različite stilove a dužina kose varira ovisno o njegovim transformacijama vezano uz uloge. Važno je za dodati da pazi na bradu, koja je ili svježe obrijana ili lijepo i zanimljivo oblikovana, zapuštena brada i duga kosa kod muškaraca ipak prelaze granicu stiliziranog i ostavljaju dojam nemarnosti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Osim njega, dobar primjer je i glumac Chris Hemsworth. Duga kosa mu je uredna a često ju nosi svezanu u rep, odlično taj stil kombinira i s odijelima, koja na taj način dobivaju blažu notu a opet ostavlja ozbiljan dojam, kao i s casual kombinacijama koje opet vuku na urbani i boemski stil.

Dakle, želite li održavati dugu ili poludugu frizuru, odaberite dobar šampon, redovito idite na šišanje kako bi zadržali formu, pazite na bradu i neka ta frizura bude dio stila i osobnosti.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0