Beauty
1/9

Društvo na moru – koji su njihovi ljetni beauty rituali?

Poznate Hrvatice otkrile su nam što se sve nalazi u njihovim kozmetičkim torbicama tijekom ljetnog odmora te kako njeguju kožu, kosu i nokte

Spremni za more? One su svoje kozmetičke torbice već složile. Neke su na moru, neke se pripremaju… Ali, sve imaju nešto zajedničko, a to je ljetna kozmetika koja spašava njihovu kožu i kosu. Kojim formulama i ritualima vjeruju otkrile su nam Anita Dujić, Manuela Šola, Ana Petričić Gojanović, Ana Radišić i Tihana Harapin Zalepugin. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

- Ljeto je vrijeme kad moja koža i kosa zahtijevaju pažnje više nego inače - otkriva manekenka Anita Dujić, koja je svjesna da je redovita njega važna za očuvanje ljepote.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

- Neizostavna krema je ona za zaštitu od sunca, za tijelo i lice te za kosu, tu najčešće biram Lierac te Kiehl’s. Sunce je sve agresivnije pa je jako bitno zaštititi se i piti dovoljno tekućine. Moja dnevna ljetna beauty rutina se svodi na bogatu hidrataciju kože, i to Dermalogicinim programom za lice te Lieracom za tijelo, čiji je božanstveni piling Gommage Sensoriel za kožu ‘must have’ u mom neseseru. Jako volim i osvježavajuće tonike za lice od Dr. Hauschke te obnavljajući melem za usne od Dermalogice. Za njegu kose je zadužen Ivica Palinić iz DermaCare centra tijekom cijele godine tako da se na moru ne moram previše brinuti o tome - dodaje Anita.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kvalitetna njega tijela prioritet je za Manuelu Šolu, direktoricu agencije Komunikacijski laboratorij.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

- Briga za lice mi je pritom najvažnija pa zato koristim Kiehl’sovu Ultra Facial Overnight Hydrating Masque, noćnu masku koja hidratizira i njeguje kožu. No prije nanošenja maske lice temeljito očistim Philipsovim uređajem VisaPure čije rotirajuće četkice naprave malo čudo na mojoj koži, pa ga koristim i ujutro i navečer. A za onaj poseban ‘glow’ tu je Narsov stick The Multiple koji koristim za obraze, a može ga se nanijeti i na usnice, oči i tijelo. Tijekom njege tijela ništa ne prepuštam slučaju pa se tako ne odvajam od Bio-Oil ulja koje nanosim dvaput na dan. S njim se uspješno borim protiv strija i dehidracije kože na koju treba obratiti posebnu pozornost tijekom toplijih dana, posebno tijekom trudnoće, pa je ovaj proizvod neizostavni dio moje njege zadnjih osam mjeseci. Što se kose tiče, Aussie Miracle Beach Waves koristim već neko vrijeme i zaista pruža i potrebnu njegu te ujedno stilizira kosu - ističe Manuela. 

Svoje favorite ovih dana u kovčeg je spremila i voditeljica Ana Radišić. Iako, ističe, navike i rutina ljeti nešto joj je ležernija nego inače.

 | Autor: Tomislav Pancirov Tomislav Pancirov

- Prepuštam dosta morskoj njezi, što znači prirodnost, preplanulost, puno hidratacije, ulja te mirisnih krema. Frizura je također prava morska; na godišnjem odmoru ne koristim fen, četke... nego isključivo preparate za njegu kose. U mojoj se kozmetičkoj torbici uvijek nalaze termalna voda, krema za lice, krema sa zaštitnim faktorom, ulje za tijelo, ulje za kosu, pekmez za tamnjenje i melem za usne. Volim ljeto, volim biti bez šminke te zdravo prirodna, svoja - dodaje.

Slične simpatije prema najtoplijem dobu godine otkrila nam je i PR i event stručnjakinja iz Priredbe Ana Petričić Gojanović

- Volim sunce, more i toplinu, a ovi proizvodi mi ga čine ljepšim i mirisnijim. U mojim ljetnim kozmetičkim torbicama neki se proizvodi ponavljaju iz godine u godinu, dok neke dodajem. Ove sezone osvježila sam se Azeninom D-Sun kremom za sunčanje na bazi ljekovitog bilja (suncokreta, masline, nevena, lavande, gaveza) sa zaštitnim faktorom 20 koja ujedno pomaže boljem razvijanju melanina u koži. Odličan mi je i Azena Gominty prirodni balzam koji smiruje kožu nakon sunčanja i hrani je, odličan je i za djecu i odrasle. Već nekoliko ljeta svako jutro prije prvoga dnevnoga kupanja u moru tijelo i lice namažem kultnom ribljom kremom Žana, koža mi je nakon toga glatka i zategnuta. Kako ljetujem s dragim prijateljicama Splićankama i Višankama, naučile su me tradicionalnoj recepturi losiona za sunčanje tzv. mućkalice, koji savršeno njeguje kožu i održava vašu preplanulost, a sastoji se od maslinova, bademova ulja i lavandina ulja, riblje masti, joda, limunova soka, sve to promućkano u običnome mlijeku za tijelo neutralnog mirisa. Tu je i omiljena Ducrayeva krema Melascreen koja sprečava i smanjuje šarenilo na licu - otkriva Ana Petričić Gojanović te dodaje: “Nakon poroda pojavile su mi se smeđe mrlje, stoga ovu formulu koristim već niz godina. Sunce, more i vjetar iscrpe i moju kosu, zato je nastojim zaštititi i nakon kupanja vrhove namazati kremom Montibel-lo Treat. Moj omiljeni ljetni parfem je Vittoria Apuana (Profumi del Forte), miris sunca, mora, kokosa i vanilije, budi uvijek uspomenu na lijepa ljeta i djetinjstvo (reklamu Coppertone). Protiv dosadnih komaraca nanosim na kožu prirodan sprej Azena BugOff! (neven, gavez, citronela) koji je namijenjen djeci i odraslima. U torbicama uvijek imam nekoliko sjajila za usta, voćnih okusa bez boje (Victoria’s Secret i slično...). A za potpuni doživljaj ljeta nabavila sam luftiće raznih boja i veličina :). Pusa s Visa!”, govori Ana.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Za razliku od nje, Tihana Harapin Zalepugin, poznata modna agentica, ne koristi kreme sa zaštitnim faktorom, no zato su tu anti-age formule koje obožava.

- Ljeti je moja kozmetička torbica rezervirana za favorite. Melemom štitim usne, laktove i pete, Evelin lakovima nokte - prozirni ide na ruke, srebrni na stopala. Tu je i neizostavna SOS od Dr. Stribora, odlična prirodna formula protiv uboda komarca, opeklina, ako se porežem... Ujutro uvijek stavim L’Oréal Revitalift, moja je koža obožava. Tijekom ljeta svoje omiljeno Biofit ulje za bore stavim na cijelo lice, a ostalih mjeseci u godini samo na područje oko očiju.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

- After sun mlijeko također mi je ljetni favorit, dio omiljenoga večernjeg rituala. Budući da mi je kosa prirodno kovrčava, nakon kupanja frizuru složim prstima i pojačam pjenom ili kremom za kosu, ovisi što mi je pri ruci. Ljetna mi torba izgleda vrlo šareno, obožavam žutu i narančastu! - dodaje Tihana. Ljeto je ležerno i veselo, no njega je i dalje užitak, osobito kad su tu aktivne formule koje najavljuju dugotrajnu preplanulost.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0