Beauty

Došli ste s odmora? Treba vam after sun njega kose

Suha kosa je najčešći problem s kojim se susrećemo nakon odmora. Da bi se vlasi oporavile treba vratiti izgubljenu vlažnost

Hidratacija

Suha kosa je najčešći problem s kojim se susrećemo u rujnu. Da bi se vlasi oporavile, neophodno je vratiti izgubljenu vlažnost. Zato kosu perite hidratantnim šamponom, a nakon njega obavezno nanesite i hidratantni balzam, čija je uloga zatvoriti kutikulu vlasi i sačuvati vlažnost, pa se usredotočite na najoštećenije dijelove, od sredine do vrhova. Završite pranje mlazom hladne vode koji također zatvara kutikulu, zbog čega će kosa djelovati zdravije i sjajnije.

Nježno češljanje

Ako budete grubo četkali zamršene vlasi, samo ćete ih još više oštetiti i uzrokovati njihovo lomljenje. na mokru kosu nanesite regenerator koji se ne ispire, ili višenamjenski preparat koji hidratizira vlasi, daje im sjaj, štiti od topline i olakšava raščešljavanje. Pričekajte da se kosa malo prosuši, a onda je nježno razmrsite češljem sa širokim zupcima, krećući se od vrhova ka korijenu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Intenzivni tretman

Za ekstra njegu koristite maske i koncentrirane preparate s hidratantnim sastojcima, poput pantenola i vitamina E, ili one s visokom koncentracijom arganovog ulja ili ulja makadamije. Da biste na najbolji način iskoristili beneficije hranjivih sastojaka, umasirajte masku od vrhova prema korijenu i ostavite je da djeluje nekoliko minuta dok se tuširate – vodena para omogućit će preparatu da prodre duboko u vlas, a vaša kosa bit će elastična, sjajna i hidratizirana.

Osvježite boju

Obojena kosa može izgledati beživotno, isprano ili vlasi jednostavno promijene boju. svijetli pramenovi savršeno naglašavaju preplanuli ten, ali kad on izblijedi, mogu učiniti da djelujete umorno. napravite balans dodavanjem pramenova bogatih tonova – kestenjastih, nijanse lješnjaka ili čokolade ako ste brineta, ili zlatnih i karamel ako ste plavuša.

Skratite vrhove

Klor, sunce i sol isušuju vlasi i čine da vrhovi postanu krti i lomljivi. ispucani vrhovi su poput virusa, ako ih ne odrežete, nastavit će se širiti, tj. pucati. skratite kosu za centimetar i pol i vrhovi će biti zdravi, a frizura laka za oblikovanje.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0