Beauty

Donosimo ti recepte za prirodne preljeve za kosu (i to za svaku boju!)

Bojenje kose prirodnim biljnim preljevima oporavit će tvoju kosu od kemijskih boja i tretmana, ojačati je i dodati joj željeni sjaj

Jesi li znala da svoju boju kose ne moraš osvježavati kemijskim bojama i tretmanima kako bi joj vratila sjaj i postigla željenu nijansu? Dobro si pročitala, zaista postoje prirodni preljevi od biljnih sastojaka koji će to savršeno odraditi i pritom njegovati tvoje vlasi. Vrsta preljeva ovisi o boji tvoje kose jer se drugačiji tretman preporučuje za svaku od njih. Recepte ti donosimo u nastavku teksta: 

Recept za smeđu kosu:

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sastojci: 1/4 šalice koprive, 1/4 šalice ružmarina, 1/4 šalice kadulje, 2 i pol šalice vode

Postupak pripreme: Sve biljke kuhaj u vodi na laganoj vatri 30 minuta. Procijedi otopinu, a potom je umasiraj u kosu prije pranja i ostavi da djeluje oko sat vremena. Ovaj pripravak ujedno će smanjiti prhut, ali i potaknuti rast kose.

Recept za plavu kosu:

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sastojci: 3 šalice vode, 3 šalice sušenih cvjetova kamilice, 1 limun

Postupak pripreme: Pomiješaj vodu sa sušenim cvjetovima kamilice i sve dobro prokuhaj, a potom dodaj jedan iscijeđeni limun. Sve procijedi pa dobivenim preljevom isperi opranu kosu. Postupak ponovi nakon svakog pranja. Ovaj preljev dodatno će posvijetliti tvoju plavu kosu i vratiti joj sjaj. 

Recept za crnu kosu: 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sastojci: 4 šalice vode, 2 šalice neoljuštenih oraha, 1 šalica crnog čaja, 1 žličica ružmarina, 3 žlice jabučnog octa

Postupak pripreme: Stavi u vodu orahe, crni čaj i ružmarin i sve ostavi da odstoji tijekom noći. Idući dan smjesu zagrij do ključanja, dodaj joj jabučni ocat i potom procijedi. Dobiveni preljev čuvaj u staklenoj bočici i nanosi ga poslije svakog pranja na opranu kosu (bez ispiranja). 

Recept za crvenu kosu:

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sastojci: 2 šalice vode, 1 šalica hibiskusa, 1 šalica sušenog šipka, 2 žlice suhih latica ruže

Postupak pripreme:  Sve sastojke pomiješaj i kuhaj na laganoj vatri 20 minuta. Procijedi vodu i njome tretiraj opranu kosu nakon svakog pranja (bez ispiranja). 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0