Beauty

Donosimo ti inspiraciju za 5 frizura koje ćeš obožavati ove blagdanske sezone

  • Tijekom blagdanske sezone frizure će biti jednostavnije no ikad, a pritom će izgledati nevjerojatno efektno 
  • Naš su izbor ovog prosinca voluminozni valovi, visoki rep, pletenice i elegantne punđe u kombinaciji s različitim modnim dodacima poput kape ili mašne
  • Ove frizure s dozom elegancije možeš brzo i jednostavno kreirati kod kuće, a ako se odlučiš za nešto složenije varijante potraži pomoć frizera

Dolaskom prosinca počelo je najljepše razdoblje u godini - božićne lampice, kuhano vino, druženje s najmilijima, ali i neodoljivi blagdanski lookovi. Kad je riječ o frizurama, ovu blagdansku sezonu obilježit će istovremeno jednostavne i efektne te moderne i elegantne frizure koje će savršeno upotpuniti svaku modnu kombinaciju. U nastavku donosimo nekoliko prijedloga koji ti mogu poslužiti kao odlična inspiracija za kreiranje blagdanskog looka:

1. Bujni valovi 

Valovi u kosi frizura je koja nam nikada ne može dosaditi, a ako je suditi prema sljedbenicama modnih trendova, bit će vrlo popularni i tijekom prosinca. Međutim, u blagdanskoj sezoni izgledat će pomalo drukčije od onih na koje smo navikli - bit će voluminozniji i djelovat će puno elegantnije. Tehnike za postizanje valova u kosi brojne su, a možda najbolje rezultate za ovakvu frizuru dat će namatanje vlažne kose na široke viklere (uvijače) uz prethodno nanošenje proizvoda za volumen. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

2. Kapa kao trendi dodatak

Dobra frizura tijekom blagdanske sezone nije rezervirana samo za okupljanja na toplim i zatvorenim mjestima. Naime, druženja na otvorenom uz drage prijatelje, fritule, kobasice i kuhano vino neizostavan su dio prosinca pa nemoj zanemariti kakvu frizuru ondje nosiš. Naš favorit za obilazak adventa ponovno su valovi, ali ovoga puta upotpunjeni trendi kapom koja će te istovremeno grijati i zaokružiti tvoj zimski outfit. Ako još nisi, predlažemo ti da isprobaš slana i slatka jela na zagrebačkom adventu koja su ove godine bolja nego ikada. Kao inspiracija mogu ti poslužiti slana i slatka tura koje je organizirala Jamnica. I svakako ne zaboravi napraviti hrpu fotografija!  

 | Autor: miss7 miss7

3. Visoki rep

Jedan od naših favorita ove je godine i visoki rep koji obožavamo nositi tijekom sezone dolčevita u našim ormarima. Osim što ćeš vezanjem repa u svega nekoliko sekundi postići maksimalno efektan look, ova frizura idealna je za različite prilike - od obiteljskog ručka do blagdanskog tuluma. Želiš li svom visokom repu dodati dozu glamura, prethodno uvij kosu u blage valove ili se poigraj različitim detaljima poput šljokičaste gumice. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

4. Pletenice

Pletenje kose idealan je način za postizanje efektne frizure koju možeš jednostavno napraviti kod kuće i nositi na bezbroj različitih načina - u paru, sa strane, u punđi ili pak oko glave. Jednu vrstu pletenica napravi za blagdanski party, drugu za poslovni božićni domjenak, a treću za druženja s prijateljima ili izlaske. Osim jednostavnih varijanti, poigraj se i nešto kompliciranijima. Na internetu ćeš pronaći odlične tutorijale koji će ti olakšati postupak pletenja, a tvoja će frizura uz malo truda izgledati savršeno

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

6. Romantična mašna

Osim što ih u vrijeme blagdana uglavnom viđamo na darovima, boru ili adventskom vijencu, mašne su odličan modni dodatak i za našu kosu. Vezane oko repa, polu-repa ili punđice, uz malo će truda donijeti chic notu običnim frizurama, a rezultatom ćeš biti i više nego zadovoljna. Sve što ti treba je svilena ili baršunasta traka od koje ćeš napraviti romantičnu mašnu, a na tebi je da odabereš koje će veličine, boje i duljine će ona biti. I još nešto, pri stiliziranju frizure s mašnom preporučljivo je prvo staviti gumicu za kosu da što bolje drži pa imaj to na umu prije nego što se odlučiš za ovu frizuru. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Freepik

Komentari 0