Beauty

Devet pravila nanošenja maskare

Maskara je nezaobilazni dio make upa bez koje većina nas vjerojatno ne bi mogla izdržati dan

Ipak, i pored toga mnogo žena pravi greške prilikom njenog nanošenja. Evo što trebate znati.

1. Utvrdite što želite od maskare. Na tržištu postoji puno maskara koje daju volumen, dužinu i definiraju svaku trepavicu, ali stručnjaci kažu da je nemoguće da jedna maskara pruža sve. Vizažisti uvjeravaju da je nemoguće da jedna maskara pruža sve, jer se prilikom stvaranja teksture jedan kvalitetu maskare mora se žrtvovati zbog drugog. Zbog toga treba utvrditi što vam je kod maskare najvažnije: volumen, gustoća ili duljina, i sukladno tome odabrati pravu. I izgled četkice je važan: ako je velika i gusta, tako će izgledati i vaš trepavice, dok će ih šiljata gumena četkica razdvojiti.

2. Crna maskara dobro stoji svakome. Svrha maskare je naglasiti oblik oka i definira trepavice, pa treba biti vidljiva jer inače nećete postići taj efekt. Zbog toga crna maskara dobro stoji i ženama s plavom kosom i plavim očima. Ali, to ne znači da ne možete eksperimentirati s bojama. Ljubičasta maskara odlično pristaje zelenim, plavim i svijetlosmeđim očima, dok će plava i zelena stvoriti predivan kontrast s tamnosmeđim očima.

3. Vodootpornu maskaru koristite samo onda kad je zaista potrebno. Nju je teže odstraniti nego običnu, pa postoji opasnost da prilikom skidanja iščupate i trepavice.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Koristite kvalitetan uvijač za trepavice. Mnoge žene ne koristite uvijač jer misle da će ostati bez trepavica. To se može dogoditi samo ako ih uvijate nakon što ste nanijeli maskaru. Dakle, uvijač se koristi isključivo prije maskare, a postupak je sljedeći: gledajući se u ogledalo podignite bradu, uvijač stavite na korijen trepavica, stisnite ga i držite tri do pet sekundi.

5. Koristite dvije različite maskara. Ako želite svom pogledu dodati dubinu i dramatičnos, nakon što ste uvili trepavice, stavite maskaru za produživanje na donje i gornje trepavice. Potom maskarom za volumen nekoliko puta sitni, brzim pokretima prijeđite lijevo-desno po korijenu trepavica, a zatim i cijelom dužinom. Za kraj, prođite još jednom maskarom za volumen po trepavicama na vanjskom kutu oka kako bi bile naglašenije i gušće od ostalih trepavica. Tako ćete izdužiti oblik očiju i pogled učiniti dramatičnim.

6. Nanesite dva sloja maskare za produžavanje kratkih trepavica. Najprije četkicu maskare pritisnite u papirnati ubrus. Nanesite maskaru ne jedno pa na drugo oko pa pričekajte da se potpuno osuši prije nego što nanesete drugi sloj. Nekoliko puta prijeđite lijevo-desno po korijenu trepavica i brzim pokretom prođite cijelom dužinom. Na taj način razdvojit trepavice, a vaše oči izgledat veće.

7. Nemojte zanemariti donje trepavice. Sloj maskare na donjim trepavicama obavezan je završni potez kod smokey eyes. Samo nemojte pretjerati da se maskara ne bi zgrudala. Za svakodnevni make up dovoljno je da vrhom maskare prijeći po donjim trepavicama. Možete isprobati i maskare sa sitnom četkicom namijenjene isključivo donjim trepavicama.

8. Uklonite grudice. Kako biste spriječili neuredan izgled zbog nakupljenih grudica, čistim češljićem za trepavice prijeđete kroz njih dok je maskara još mokra.

9. Temeljito i pravilno odstranite maskaru. Odstranjivači koji sadrže ulje dovoljno su jaki da rastope i najtvrdokornije sastojke. Vaticu namočenu odstranjivačem pritisnite na trepavice nekoliko sekundi držite. Trepavice će tako upiti odstranjivač i bit će dovoljan samo lagani pokret preko oka izbrisati maskaru.

Photo: Getty Images

Komentari 0