Beauty

Detaljan vodič za njegu kože i kose po zimi

Nova godina počinje s dvije stvari: novogodišnjim odlukama i suhom kožom. Ovo prvu prepuštamo tebi, a bacamo se na drugu: pomažemo da kosu i kožu dovedeš u red dok su temperature blizu ništice

Ponekad nam se čini da s padom temperature isto tako padne i naše cjelokupno znanje o održavanju vlastite kože i kose. Miks pretjeranog grijanja u kući i hladnoga zraka vani našem izgledu čini veliku štetu, bez da smo toga svjesni, sve dok stvari ne postanu itekako očite. Upravo zato, zimi se rado okrećemo trikovima koje su izmislile pametne glave ili kakvim DIY projektima koji ispadnu i povoljniji za džep. Skupili smo najbolje savjete za zimsku ljepotu od poznatih vizažista i kozmetičara i koliko su god neki savjeti smiješni, vjerujte nam - oni RADE!

Možda vas zanima Najbolji beauty trend prema tvom horoskopu! Rubrika Beauty Beauty

1. Najbolja njega za kosu

Neupitno, koristi serume i ulja za kosu. Dobro je i obično kokosovo, ali možeš slobodno posegnuti i za skupim brendovima poput Kerastasea. 

 

A post shared by Kerastase (@kerastase_official) on

2. Kako da make up bolje izgleda na suhoj koži

Umjetno grijanje isušuje kosu, što je posebno nepodobno za suhu kožu i nanošenje make upa. Usred dana jednostavno lice pošpricaj kakvom vodicom za lice (može mineralna vodica, kao i ružina) kako bi osvježila i kožu i make up. Bez brige, neće ti rastopiti lice!

 

A post shared by Eau Thermale Avène (@aveneusa) on

3. Najbolje rješenje za suhu kožu tijela

Biraj ulja radije nego losione jer ulaze duboko u kožu i hrane je, a radi to tehnikom "utiskivanja i tapkanja" umjesto trljanja (jednako vrijedi za lice, koje može upiti maksimalno dvije kapljice ulja!) jer tako će brže i bolje prodrijeti u kožu. Za izbjeći suha stopala, obilato ih namaži gustom kremom i navuci čarapice! Jednaki trik vrijedi i za ruke, i preko noći daje totalnu transformaciju. 

 

A post shared by Kiehl's Hrvatska (@kiehls.hr) on

4. Najbolja njega za masnu kožu zimi

Biraj proizvode s hijaluronskom kiselinom jer je jedan od najhranjivijih sastojaka na policama, koji pritom ne puni pore. Upravo zato, biraj radije takav serum nego kakvu hranjivu kremu. 

5. Za čvrste nokte

Vjerovala ili ne, i do njih zima dolazi. To možeš spriječiti korištenjem baznog laka za nokte, koji im daje čvrstoću, štiti ih od suhoće, ali i od kemikalija iz lakova za nokte.

 

A post shared by Alpha Artisan (@alpha_artisan) on

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0