Beauty

Deset najboljih make up savjeta: Od pudera do maskare

Pročitajte kako lako iskoristiti sve što make up pruža i to u trenu te na vrlo jednostavan način...

1. Mačkasti izgled

Nakon što nanesetedva sloja maskare, dodajte još jedan, ali samo na vanjske uglove oka. Taj ekstra sloj će vizualno izdužiti oči.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

2. Zagrijte stvari

Ako se maskara osušila ili zgrudala, omekšajte je tako što ćete zatvorenu tubu držati u toploj (ne kipućoj) vodi.

3. Osigurajte granice

Da bi spriječili razlijevanje ruža preko ruba usana, iscrtajte rubove usana korektorom u olovci (u boji koja odgovara vašem tenu) a potom ga razmažite pamučnim štapićem za uši. Umjesto toga, na usne možete nanijeti, također štapićem za uši, transparentni puder.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

4. Trljajte nježno

Prije nanošenja na usne, nekoliko sekundi trljajte vrh olovke za usta između palca i kažiprsta. Toplina će omekšati olovku,što će omogućitilakše iscrtavanje usana.

5. Trajnost ruža

Umjesto da svakih pola sata ponovno nanosite ruž, najbolje je da namažete usta tekućim ružem, u ružičastoj ili u boji mesa. Pričekajte da koža usana potpuno upije ruž, a potom nanesite sjaj. Čak i kada sjaj nestane, na usnama će ostati boja.

6. Razvedrite se

Za posvjetljivanje tamne linije duž gornjih kapaka, nanesite nekoliko “tačkica” korektora od ruba trepavica do pregiba kapka, i dobro ih utrljajte. Na kraju, u uglove oka stavite highlighter.

7. Razlika je samo u nijansama

Ako prilikom kupovine tekućeg pudera ne možete izabrati između dve nijanse, uzmite onu tamniju. Sloj pudera u prahu koji nanosite kao završni sloj makeupa posvijetlit će boju tekućeg pudera.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

8. Ispravite greške

Uklonite višak podloge za make up ili pudera u prahu nježnim tapkanjem po licu suhom, kozmetičkom spužvicom.

9. Neka traje

Sjenilo za oči, upotrebljeno kao eyliner, duže se zadržava na koži nego olovka. Nanesite je vlažnom četkicom za eyeliner a liniju povucite duž ruba trepavica, od vanjskog do unutrašnjeg ugla oka.

10. Oči boje lješnjaka

Za šminkanje smeđih očiju sa žućkastim i zlatnim pigmentima i pigmentima u boji jantara postoji mnogo opcija. Započnite osnovnim sjenilom u neutralnoj boji (kao što su boja pjenušca ili vrlo svijetla nijansa smeđe-­sive). Zelene pigmente u zjenici možete naglasiti olovkom za oči (ili tušem) u plavozelenoj boji. Za isticanje zlatnih i smeđih pigmenata koristite narančasto sjenilo ili sjenilo u boji breskve. Brončanom maskarom koju ćete nanijeti samo na vrhove trepavica možete postići sjajan efekt na očima boje lješnjaka.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0