Beauty

Dermatolozi savjetuju: Kako pripremiti kožu za ljeto i koje proizvode odabrati

Ljeto je i kalendarski tu te je krajnje vrijeme za prilagodbu skincare rutine novim potrebama kože. Žlijezde lojnice u toplijim mjesecima rade prekovremeno, a kožina zaštitna hidrolipidna barijera je pod još intenzivnijim udarom okolišnih stresora, poput intenzivnog UV zračenja, peluda i smoga.

Izađi joj u susret s pomno odabranim, dermatološki testiranim formulacijama domaćeg beauty mogula, Skintegre.

1. Infrared

Bomba hidratacije i umirujuće njege u bočici, Infrared je potentni serum s kojim koža već i nakon jako kratkog vremena izgleda vidno zdravije. Razlog tome je njegova formulacija bogata sastojcima za jačanje zaštitne barijere kože. Snažna zaštitna barijera kožu štiti od okolišnih stresora te je manje sklona upalama i nesavršenostima. Nije čudno što je prošle godine žiri dermatologa estetica.hr Infrared proglasio najboljim proizvod 2021.u borbi protiv rozaceje.

 | Autor: Skintegra Skintegra

2. Architect

Serumska emulzija koja djeluje na a ma baš sve nepravilnosti; akne, fotooštećenja i prve znakove starenja poput gubitka tonusa koža i bora. Svoje supermoći crpi iz bakuchiola, biljne aktivnice koja klinički dokazano djeluje kao funkcionalni analog retinolu. To znači da na staničnom nivou kožu čini otpornijom i jedrijom, bez dodatne fotoosjetljivosti i dugog perioda navikavanja na korištenje.

 | Autor: Skintegra Skintegra

3.  CICA-CERA

Znanstveno je dokazano da dehidrirana koža proizvodi manje ceramida, koži svojstvenih lipida koji djeluju kao cement među stanicama kože. Na svu sreću, formulacije poput CICA-CERE koži vraćaju izgubljene lipide, obnavljaju i hidrolipidnu ili zaštitnu barijeru. CICA kompleks dodatno umiruje i dubinski regenerira kožu, čineći je mekom i otpornom. CICA-CERA odgovara baš svim tipovima kože, a posebno koži koja žudi za balansom.

 | Autor: Skintegra Skintegra

4. Solar I

SPF koji se brzo upija, ne ostavlja mastan trag i okluzivni film na koži? Solar I ispunjava sve prohtjeve te još zamjenjuje hidratantnu kremu u jutarnjoj njezi kože. Osim pet filtara najnovije generacije, koji kožu štite od širokog spektra UV zračenja, sadrži ektoin. Ektoin ima fotoprotektivna svojstva, pritom i regenerira kožu. Točka na i ovog SPF30 je cjelodnevna antioksidanska zaštita koju osigurava svakim nanošenjem.

 | Autor: Skintegra Skintegra

U toplijim mjesecima radije preskoči teške teksture i kemijske pilinge koji će dodatno pojačati osjetljivost kože na sunce. Promišljeni tretmanski proizvodi, SPF kojem možeš vjerovati i snažna zaštitna barijera najbolja su investicija tvog vremena i strpljenja ovo ljeto.

Photo: Skintegra