Beauty
Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti 1/11 Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti

Dama u srebrnom: Make up kojem nećete moći odoljeti

Srebrna pristaje uz svaku nijansu očiju, dobro ju je kombinirati s bijelom olovkom, kao i plavim sjenilima

Neki dan me za TV zalijepio svemirski letač Silver Surfer u filmu “Fantastična četvorka”, legendarni Marvelov lik koji izgleda kao da je uronjen u srebro - nešto kao Oscarov kipić, ali u bezbojnoj, blistavoj varijanti... Djeluje tako božanstveno, ima nešto u toj srebrnoj što nas bezuvjetno privlači. Boja medalje, simbol glamura odnedavno ima jedan još viši pijedestal - modni dizajneri uveli su je u svakodnevicu, sada je omiljena plisirana suknja srebrna i furamo je na običan T-shirt. S druge strane, srebrne čizme me podsjećaju na Eltona Johna i sedamdesete, godine kad je ova boja imala “revival” i u make-up teksturama. Sve skupa je uvijek bilo pomiješano, moda i ljepota kreiraju divne puzzle te pritom definiraju svijet stila koji nas okružuje. Make-up sjenila danas se kriju u većini kozmetičkih torbica... Velika ljubiteljica srebrnoga glamura, vizažistica Ena Čavlović, predlaže kako sjaj nositi na licu.

- Iako nas srebrno sjenilo odmah podsjeti na blagdanske dane koji su iza nas, doček Nove godine i domjenke te sve one sjajne i bajkovite stilove, moram istaknuti da je ovaj ton kod mojih klijentica popularan tijekom cijele godine. Uz zlatnu, srebrna je moderna i kao svakodnevni look, osobito u manjim, elegantnim verzijama, primjerice, u kutu oka, tik ispod obrve... Kao i svaka boja, i ova ima svoje favorite koje posebno ljubi i kojima posebno pristaje. Uz tamnije obrve daje fantastičan kontrast i magnetičan ‘wow’ efekt. Pristaje uz sve boje očiju, od tamnosmeđih, preko zelenih, do svijetloplavih, te otkriva onaj nepogrešiv ledeni dojam. Dobro ju je kombinirati s bijelom olovkom, kao i plavim nijansama sjenila - savjetuje Ena.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Predlažem uz srebrno sjenilo nanijeti crni tuš kako bi oko dobilo dodatnu dubinu i kontrast. Kao totalni hit ove godine pojavio se srebrni, gusti, gotovo šljokičasti tuš, koji će dobro izgledati tik uz crni tuš. Za podlogu je dovoljno prirodno, gotovo prozirno sjenilo - vaše će oči sigurno doći do izražaja i priuštiti vam masu komplimenata. No oprezno s ruževima - u kombinacijama za dan predlažem usne u svijetlim tonovima, a za večer pun pogodak je varijanta s jarkocrvenim ružem, savjetuje vizažistica Ena Čavlović. Već spomenuti kontrast poželjan je i kad je riječ o podlozi: srebrno sjenilo jako voli mat lice. Dakle, igraju ovdje ulogu puderi koji prikrivaju sjaj, podržani onim praškastim formulama koje dodatno brišu neželjeno isticanje T-zone. Osobito ako je riječ o masnoj i koži koja se voli zasjajiti već nakon nekoliko sati. Budući da su nam u fokusu hladni tonovi, nastavit će je ledeno ružičasta rumenila i ruževi. Neka se slažu.

Teško je ne zaljubiti se u srebrne šljokice

Ako se ipak poželite igrati srebrnom u kombinaciji sa zlatnom, na primjer za neki ludi izlazak, predlažemo dašak bronzera koji će dodatno istaknuti sjaj lica. U tom slučaju bezbojno sjajilo na licu najbolji je dodatak i završetak ovog stila. Teško je ponekad ne zaljubiti se u srebrne šljokice, danas ih inovativni brendovi nude u odličnim formulama koje su izuzetno postojane i imitiraju zrcalni efekt. A tako nešto na očima izgleda stvarno savršeno! Naravno, takve je teksture ponekad teško skinuti s lica, predlažemo malo jače formule, čistače koji imaju i uljnu fazu koja rastapa apsolutno sve što joj se nađe na putu. Nakon svega toga ide frizura: neka bude jednostavna kako bi lice bilo u prvom planu i dostojno predstavljalo svoj čaroban efekt. Zalizana punđa, popeglani pramenovi i slične minimalističke kreacije bit će dobra kulisa za ovu ponekad kazališnu šminku. Favorit su i srebrni lakovi za nokte, oni su idealni za svaki dan, volimo ih jer diskretno ističu glamur naših ruku koje su ovih tjedana izložene superhladnoći. Stoga, ne zaboravite više kreme za ruke jer nokti su prvi na udaru, zanoktica se sasuši i puca, a koža se jadna nabora.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Gubitak hidratacije nadoknadit će kreme posebno osmišljene za revitalizaciju kože ruku. Slavne su one s uljem makadamije, medom, Q10, vitaminima... Ako ste stalno na računalu i ne možete čekati da se krema upije, dobro je znati da postoji niz varijanti koje se brzo suše. One masnije ostavite za večer. A ako ste za nešto konkretnije tretmane i čini vam se da svakodnevno mazanje ne djeluje, predlažemo anti-age rukavice. One se stavljaju navečer, možete spavati s njima, ujutro će koža djelovati pomlađeno, ruke će se tijekom noći polako ali sigurno regenerirati. Ovakvi tretmani poboljšavaju obrambeni sustav kože ruku te one i tijekom dana ostaju mekane i nježne. Nismo moćne kao Silver Surfer, no zato ćemo se bahato poslužiti njegovim nijansama i snažnim formulama koje revitaliziraju i uokviruju tu blistavu, glamuroznu stilsku igru.

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0