Beauty 05. studenoga 2012.

Crveni ruž i smokey eyes zavladao pistama

Pixsell.
1/22

Na pistama ovogodišnjeg Portanova Fashion Incubatora mogli smo uočiti tri vodeća make up trenda – neuredni smokey eyes, prirodni make up i moćni crveni ruž. Što se sve događalo u backstageu i na pistama, donosi Ana Gabelić, naša suradnica i službena vizažistica kozmetičke kuće Artdeco, koji je bio službeni sponzor make up na ovogodišnjem Portanova Fashion Incubatoru.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kao službeni vizažist i vođa tima, koji se sastojao od tri vizažistice, kreirala sam make up lookove koje su mladi hrvatski dizajneri željeli vidjeti na pisti. Pred nama je bio izazov koji se sastojao od 40-tak modela, odnosno 7 izlazaka 7 dizajnera.

Moćni crveni ruž

Istaknula bi make up za prvi izlazak dizajnerice Andrea Anić. Kolekcija Andreje Anić sastojala se od kariranih kaputa i kombinacije karirano jednobojnih komada. Inspiracija je karirani uzorak, jesen te detalji iz povijesti muške odjeće poput manžeta, dugmadi i sl. Ti muški detalji čine ženu jakom i stabilnom, a s druge strane struk kao element ženstvenosti ističe upravo tu ženstvenost – upravo od tud dolazi naglasak na usne i crveni ruž.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Oči su bile lagano naglašene smećkasto narančastim sjenilom.Taj make up je nosiv kako na ulici tako i na pistama jer upravo crveni ruž daje ženi ženstvenost i samopouzdanje dok korača pistom. A ulica se ponekad i čini poput piste.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Prirodni make up look

Drugi make up koji bi istaknula je make up koji su nosili modeli kreatorice i pobjednice Tatjane Pantoš. Njezine kreacije bile su spoj krzna i kože pa je cijeli make up izgledao kao da su se djevojke smrzle od hladnoće te se lagano zarumenile. Ten je svjetliji s malo rumenila, obrve su skrivene, usnice su boje mesa, a kapci su blago naglašeni izvučenom crtom uz pomoć tuša.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Neuredni smokey eyes

Treći make up je od kreatorice Katarine Mamić koja je svojim kreacijama spojem jednostavnog kroja i čvorova dala posebnost svojoj kolekciji. Takav je i bio make up na svijetlom besprijekornom tenu bez rumenila, a naglasak je bio na očima uz pomoć "neurednog" smokey eyes.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Moram priznati da mi se dojmio make up koji smo radili na muškim modelima za prošlogodišnju pobjednicu Jelenu Aleksić. Koncept je bio da se po izlazu mijenja „odmornost „ muškarca, odnosno od prvog modela do zadnjeg radili smo najumornijeg muškarca do najodmornijeg. Prve modele šminkali smo s crvenim sjenilom tako da smo im obrubljivali oči, a nastavili smo s ljubičastim sve do smeđeg koji je označavao odmornog muškarca.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kao revijalni make up, odnosno make up za pozornicu, istaknula bih kreatoricu Valine Vinger čiji su modeli nosili bijele kapute i dimije. Usne i krugovi oko očiju (na oba ili jedno) smo stavljali masno sjenilo (svjetlija nijansa lila boje) koje je jako efektno izgledalo na pozornici.

U galeriji detaljnije pogledajte pojedine make up lookove, kao i atmosferu iz backstagea...

Komentari 0