Beauty
Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up 1/10 Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up

Čokolada s nula kalorija: 'Slatki' jesenski make up

Na očima obožavamo smeđe nijanse, djeluju seksi i elegantno, dajući svakom licu i konturama dojam snage i moći, provjerite koje su idealne nijanse za vas

Ljubiteljice čokolade došle su na svoje - uživamo u svijetu tamnih tonova koji zavode svojim slasnim nijansama. Kako ih najbolje iskoristiti? Smeđe nijanse obožavamo na očima, djeluju seksi i elegantno, dajući svakom licu i konturama dojam snage i moći. Recept za ljepotu uključuje obrubljene oči te savršeno oblikovane obrve, uz paletu nijansi od bijele kave, preko lješnjaka, pa sve do čokoladne, prilagođene vašoj puti. U omiljenim parfumerijama i drogerijama naći ćete optimalne boje za smokey - za plavuše i brinete. Zapravo, ako želite nešto jači look, naravno da ćete zaobići ovu sugestiju i uz svijetlu kosu kombinirati gothic chic, koji je ujedno isfuran na modnim pistama tijekom predstavljanja kolekcija za ovu zimu... No kad se radi o dnevnom izgledu, osobito ako je riječ o poslu ili faksu, ipak je bolje pritajiti pigment i istaknuti oči sjenilima koja su prigodna za svakodnevicu. Vanesa Ćopić, poznata Max Factorova vizažistica, često radi ovaj tip šminke jer je smokey jedan od najklasičnijih načina kreiranja čarobnog pogleda. Iako dolazi u niz boja, onaj smeđi i crni spadaju u klasiku te ujedno spajaju svijet glamura i grunge stila. 
- Za idealan smokey eyes predlažem da se krene od očiju, a tek nakon toga nanesite podlogu, odnosno tekući puder, korektor, highlighter. To radimo zato da bi podloga ostala čista i besprijekorna jer kreiranje smokey izgleda ponekad zna zamrljati lice. Najprije iscrtajte oči tamnom olovkom, crnom ili smeđom kako bi boja sjenila bila što intenzivnija, a pogled upečatljiv. Zatim možete koristiti paletu, predlažem Max Factor Smokey eyes drama kit. S tamnijom nijansom krenete preko olovke, prema vanjskim rubovima kapka, a zatim svaku slijedeću svjetliju boju nanosite preko ruba te prijašnje nijanse, sve dok ne dobijete predivan dimni efekt - savjetuje vizažistica. 

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell
Uz jaki smokey obrve najednom djeluju nedefinirano i blijedo, obvezno ih sredite kako bi se uklopile u stil. Najpraktičnije je koristiti palete za obrve, olovku, sjenilo ili neki drugi sličan proizvod. Vanesa ističe Max Factorovu olovku za oči, nijanse Hazel, koja je vrlo prirodna, ima pepeljasti pigment i jednostavno odgovara svim tonovima, uvjerila se na niz modela i klijentica. Odlično se stapa s bojom dlačica i izgleda potpuno prirodno, kao da nisu iscrtavane. 
- Olovka za obrve nanosi se kratkim potezima, između dlačica, i nakon toga se obrve začešljaju. Na taj način boja ulazi između dlačica i obrve djeluju prirodnije, skladnije - dodaje Vanesa.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell
Iako tamne nijanse uglavnom povezujemo s jesenskom i zimskom sezonom, one su se smjestile u cijelu godinu te ih obožavamo i u sunčanim danima. Crne su olovke vječna ponuda, mnoge cure ne izlaze bez uokvirenog oka, a smeđe tonovi obožavamo još tamo negdje od osamdesetih. Dakle, dostupne su nam tijekom cijele godine. Da stvar bude bolja, nedavno se dogodila sinergija goth i grunge stila, pa su kozmetičke kuće najednom najavile snažan upliv tamnijih tonova. Osim toga, vodeći su modni dizajneri, u suradnji s vizažistima, predložili upečatljiv look koji briše granice očekivanih smokey varijanti i donosi jedan inovativan, raskuštran izgled sjenila... Naravno, ovdje je zahvalna ta umjetnička sloboda koja nas zove na crtanje prema želji. Oko više nije samo mačkastog oblika, ono divno izgleda i kad su tu neke točkice, crtice... Pa su brojne cure uzele olovke u ruke i rekreirale taj stil na svoj način te malo podigle energiju na street style sceni. Smokey, kao takav, promovira glamur osamdesetih, no one su sad tek djelomično ovdje, imamo nove teksture i formule, inovativne molekule koje sjedaju na lice besprijekorno. Osim toga, vizažisti neprestano nešto smišljaju, pokušavajući u našu svakodnevicu unijeti malo zabave i promjene, a opet da sve skupa bude nosivo. Tako su nastale te male kreacije na oku, simpatične figure koje lako nacrtamo i nosimo. A onda su sve to skupa oplemenili i tamni ruževi. Jer gothic voli i dark usne, koje neke cure jednostavno nose fantastično. Ovi tonovi bolje pristaju na usne klasičnih dimenzija jer tanke mogu vizualno učiniti još tanjima. No morate probati da biste vidjeli odgovara li vam ovaj stil. Već pri samoj pomisli na taman ruž mnoge se stresu - nema frke, današnje formule su vrlo osvježavajuće i usne s njima blistaju, što ipak daje na dojmu volumena. Apsolutno fantastično pristaju brinetama i tamnokosim curama, dok plavušama uglavnom bolje pristaju oni u lješnjak tonovima, bordo, patlidžan, tamnoljubičasti, pa čak i plavičasti.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Sve skupa mora se uklopiti u sliku s kosom, frizurom i bojom kose, ona je ovdje važan moment. Bujna natapirana frizura ili savršeno zalizana - to je to. Ovo je super večernji izgled jer daje femme fatale dojam i privlači poglede. Još ako je mačkasto iscrtano, oko je senzualno i zavodljivo, bez pogreške. Vanesa je spomenula pudere koji se nanose nakon kreiranja smokey stila - neka taj puder bude konkretan, visoke pokrivenosti jer se na taj način tekstura slaže sa sjenilom. Bolje izgleda kad je lice besprijekorno, a danas stvarno imamo u ponudi pudere koji fino zacementiraju lice. Za finale predlažem dodir čarobnog ulja na dekolte i ruke jer čokoladna i blistavo sunčana nijansa imaju svoju neodoljivu simbiozu. Kreiranje stylinga na ovaj look počinje, naravno, od lica. Ovakav fantastičan make-up zaslužuje biti u prvom planu, stoga je mala crna haljina svakako dobar odabir. No odličan je izbor i rokersko-goth-chic stil, zakovice i crna koža. Varijante su brojne, važno je da je u vašem stilu.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0