Beauty 08. kolovoza 2016.

Četiri razloga zašto je vrijeme da se odmah bacite u bazen!

Instagram @ Janni Delér.

Ulazak u bazen vas vjerojatno asocira na odmor i način kako da se rashladite tijekom vrućih ljetnih dana… No, plivanje je odlična kardio-vježba!

Ne opterećuje zglobove, a rad cijelog tijela topi kalorije. Također, proteže i izdužuje vaše tijelo – to je nešto što uobičajenim aktivnostima nećete moći sebi priuštiti. 

1. Cross-trening

Vjerojatno ste čuli da je za optimalni fitness najbolje kombinirati različite vježbe. Plivanje ima drugačiji efekt od vježbi koje radite u teretani, kod kuće, idealno je za mišiće koji su zanemareni. Sprinterima ili ljudima koji vježbaju u teretani, plivanje pruža odmor za zglobove, koljena i bokove.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Savršeni mišići

Plivanje može ojačati ruke, noge, ramena, a brzo ćete primijetiti poboljšanje mišića vaše stražnjice.Voda je 724 puta gušća od zraka pa tako vaše cijelo tijelo neprestano pruža otpor.

3. Jače srce

Plivanjem vaše tijelo uči nove tehnike disanja, pogotovo kada vam je glava u vodi okrenuta prema dolje. Povećavate dubinu svakog udaha i izdaha, tako vaša pluća proizvode više kisika, a srce na taj način doslovno raste i jača.

4. Neustrašivost

Plivanje potiče povjerenje. Sam osjećaj kada učite neku novu vještinu i savladavate je ohrabrujući. Sam izazov koji sebi postavljate tako što ćete preplivati cijeli bazen po dužini, pruža nevjerojatan osjećaj. 

Komentari 0