Beauty

Četiri beauty navike koje moraju postati rutina

Stručnjaci tvrde da ćete ih, ako budete zapisivali napredak svojih loših navika, tako u potpunosti osvijestiti i doći do srži njihovih izvora. Zapisujte anegdote, emocije koje okružuju loše navike i što vam prolazi kroz glavu dok ih prakticirate. Zamijenite i iskorijenite loše navike...

1. Isprobajte samomasažu

Kratka masaža može trenutno poboljšati kvalitetu i izgled kože, prije svega zbog toga što se na ovaj način razbijaju masne stanice. Koja je najbolja tehnika? Nanesite losion ili ulje za masažu na gležnjeve pa ga utrljavajte nagore. Obuhvatite dlanovima noge i blagim pritiskom ”razbijajte” višak tekućine. Trbuh masirajte snažnim kružnim pokretima. Za masažu nogu koristite kremu s efektom hlađenja, a kada nemate vremena za pravu masažu, utrljajte bar in-shower preparate za njegu kože za vrijeme tuširanja.

2. Istuširajte se hladnom vodom

Koji je trik za zatezanje kože u posljednjem trenutku? Hladan tuš! Istuširajte se hladnom vodom, a usmjeravanjem mlaza na problematična područja dodatno ćete učvrstiti kožu. Temperatura vode kojom se tuširate ne smije prelaziti 37 ºC kako bi se izbjeglo opuštanje kože. Za kraj se umotajte toplim ručnikom ili ogrtačem – smatrajte to nagradom za odvažnost što ste se prepustili ledenoj vodi!

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

3. Omekšajte suhe dijelove kože

Redovita eksfolijacija omekšava grubu kožu, općenito je zateže i čini otpornijom na proces starenja. Takva koža učinkovitije apsorbira aktivne tvari iz preparata, što olakšava održavanje optimalnog stanja kože. U periodu od najmanje pet dana, jednom dnevno koristite piling (pjenu za tuširanje s mikročesticama), posebno na laktovima, koljenima i gležnjevima.

4. Osvijestite svoju lošu naviku

Prvi korak je da shvatite kada i zašto to radite. Jednom kada znate zašto, bit će vam jednostavnije prestati s tom navikom. Vodite dnevnik svojih loših navika.

Photo: Getty Images

Komentari 0