Beauty

Centella Asiatica - zvjezdani sastojak K-beauty njege

Kad pomislimo na Centella Asiaticu, ne možemo zaobići korejske brendove, koji su ovaj hit sastojak uzdignuli među najpoželjnije saveznike kvalitetne njege kože, a brendovi poput SKIN1004 su cijelu svoju filozofiju razvili upravo na ovom sastojku.

SKIN1004 stekao je popularnost svojom Madagascar Centella linijom. Zvjezdani sastojak njihovih proizvoda potječe s Madagascara, njegujući netaknutu prirodu koja je dio središnje filozofije ovog popularnog brenda. Koncentracija asiaticosidea, aktivnog sastojka biljke, u Centelli s Madagaskara je sedam puta veća u usporedbi s ostalim područjima gdje ova biljka raste.

Koji su benefiti Centelle Asiatice?

Glavna aktivna komponenta same biljke je madekasozid koji je izniman antioksidans te je bogat izvor aminokiselina. Primarno djelovanje je umirujuće i obnavljajuće – bilo da je riječ o narušenoj kožnoj barijeri ili samo preosjetljivosti kože, ekstrakt Centelle Asiatice regenerirat će oštećenu kožu, smanjiti crvenilo i iritaciju, a posebno je koristan kod manjih površinskih rana, ogrebotina i opeklina. Istovremeno vlaži kožu, potiče proizvodnju ceramida (ceramid NS) i na taj način vidljivo podržava zdravu kožnu barijeru. Upravo zbog ovoga ga nalazimo u sve više korejskih SPF kremi jer izvrsno anulira posljedice izlaganja suncu kao što su crvenilo i dehidracija.

 | Autor:

Centella Asiatica također djeluje sinergijski sa sastojcima za posvjetljivanje i onim s protuupalnim djelovanjem na akne pa može biti izvrstan dodatak rutini ako vas muči takva problematika. Pomoći će smanjiti popratno crvenilo i upalu koja dolazi s aknama te će pomoći u bržem zacjeljivanju kože nakon njih uz manju vjerojatnost postupalnih hiperpigmentacija.

SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule

Formulirana sa čak 100% Centella Asiatica ekstrakta, lagana i nemasna, brzo se upija i savršen je saveznik za bilo koji tip kože. 

 | Autor:

SKIN1004 Madagascar Centella Soothing Cream

Krema koja podupire i jača kožnu barijeru. Osjetljivoj koži daje osvježenje i umirenje.

 | Autor:

SKIN1004 Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50

Bez obzira na godišnje doba i vremenske uvjete, zaštita od UV zraka je važna ako želite da vaša rutina njege kože bude učinkovita. Vodenasta i lagans ova viralna zaštitna krema umiruje i hidratizira.

 | Autor:

SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil 

Lagano ulje za čišćenje koje uključuje 6 botaničkih sastojaka i Centellu Asiaticu. Nije komedogeno, otapa sebum kako bi se spriječilo začepljenje pora.

 | Autor:

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0