Beauty
1/16

Zašto su ćelavi i obrijani muškarci seksi?

Dok će neki muškarci ćelavost dočekati s nelagodom, mi vas uvjeravamo kako nema razloga za strah. Dapače, ćelava ili obrijana glava pogotovo ako je u paketu uz fino odijelo ili tek u ležernu potkošulju i trenirku može izgledati fenomenalno. Bilo da ste skloni ćelavosti ili se jednostavno ne želite zamarati svojom kosom pa se odlučite brijati gola glava je veliko beauty „Da“, a neke će žene reći i dokaz izrazitog seksepila.

Na temu obrijanih muških glava popričali smo s jednom od naših najpoznatijih stilistica kose Teutom Mesaroš i umjetničkim direktorom i producentom Viktorom Dragom kojem je obrijana glava već dugo vrijeme zaštitni znak.

 | Autor: Joanna Paciorek Joanna Paciorek

Lista muškaraca koji svakodnevno dokazuju koliko gola glava može biti stylish je poduža, a za stranim imenima ne zaostaju ona naša. Jedan od najšarmantnijih Hrvata i ujedno gospodin koji svojom pojavom dokazuje da je obrijani look već neko vrijeme IN je upravo veliko ime hrvatske modne scene, Viktor Drago. Na pitanje kada i kako se odlučio na ovaj tip frizure, on će vam odgovoriti kako nikada nije razmišljao o tome kao o tipu frizure.

Brijem glavu jer mi se ne da baviti problematikom frizure. Probao sam stvarno sve, od kose do pola leđa do svih kratkih i srednjih dužina, ali u jednom trenutku mi je jednostavno kosa postala naporna, uzima previše vremena... Znači nekih deset godina se brijem.“, otkriva na Viktor.

Teuta kaže kako zapravo ima jako malo klijenata koji dolaze u  potpunosti obrijati glavu.

Ako se i odluče na izrazito kratku kosu, onda uglavnom preferiraju da im se kosa skrati mašinicom, a ne žiletom te ostave bar sedam ili osam milimetara kose“, objašnjava.

 | Autor:

Dodaje da iako i muškarci koji nemaju problema s ćelavosti dolaze skratiti kosu na iznimno kratku dužinu, oni koji prvenstveno dolaze po tu uslugu su ipak muškarci koji imaju problema s ćelavosti. Stoga nas je zanimalo kako muškarci reagiraju kada vide naznake te po njima neugodne pojave. Teuta kaže kako im to strašno smeta i jako ih pogađa, čak  im to predstavlja veći šok od prvih sijedih. Sijede se još smatraju šarmantnima, ali ćelavost ne. I premda ona smatra kako obrijana glava može izgledati dobro i štoviše veoma muževno, muškarci ćelavost ne doživljavaju pozitivno.

Muškarci se vjerojatno toliko boje ćelavosti jer ih to asocira na prve znakove starenja. Prve bore možda im neće smetati, ali budući da je ovo jedan od prvih pokazatelja i vrlo je vidljiv to im je velik šok, pogotovo ako se počne događati već u 30-ima“ objašnjava Teuta.

Ističe kako mnogi muškarci koriste preventivne kure ampulama i šamponima kako bi odgodili ćelavost. Ovakva preventiva koristi se duže vrijeme jer ćelavost ne dolazi preko noći, to je proces koji traje mjesecima i godinama i može se spriječiti ukoliko se reagira odmah, odnosno kada se pojave prvi znakovi ćelavosti.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Žene vole ćelave i obrijane muškarce

Ako pitate žene, one će reći kako obožavaju ćelave muškarce.  I zaista, osim što izgledaju dobro pogotovo ako rade na svom tijelu čestim odlascima u teretanu, asociraju nas na muškost i snagu. Da ne spominjemo da su takvi muškarci zbog prirode svog izgleda puno uredniji te više paze na higijenu. Što se tiče preparata koje Viktor koristi za njegu svoje glave on je tu izrazito jednostavan.

Najčešće ne koristim ništa jer je perem jednopotezno s ostatkom tijela, ali ako mi se suši koža za vrijeme zimskih grijanja i suhog zraka, u opet jednopoteznom mazanju cijelog tijela nekim body losionom zahvatim i glavu“, rekao nam je.

 | Autor: Joanna Paciorek Joanna Paciorek

Teuta dodaje kako je kod obrijanih ili ćelavih muškaraca bitno koristiti i kremu sa zaštitnim faktorom jer vlasište kada je izloženo suncu - može izgorjeti. Ona objašnjava kako kosa između ostalog ima ulogu da štiti pa je u njenom izostanku bitno koristiti ovakve kreme.  Što se tiče same njege, dovoljno je, savjetuje Teuta, koristiti običnu kremu za lice. Dakle, kada mažete lice, samo lagano prijeđete i preko glave.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Obrijana glava je izrazito praktična, ali i oružje seksepila

Tajna je samo u tome da muškarci prihvate svoju ćelavost i pretvore je u oružje seksepila, a ne postoji ništa izazovnije od samopouzdanog muškarca. Uostalom, ništa drugo im ne preostaje jer je ćelavost ionako stvar genetike pa niti nemaju drugog izbora osim okrenuti stvari u svoju korist i postati još šarmantniji. Osim toga, kao što smo napomenuli, neki će muškarci bez obzira na to jesu li skloni ćelavosti ili ne primiti britvicu ili trimer u ruke i zamijeniti gustu kosu, naporno češljanje i  gelove koji maste  kosu za ćelavu glavu. Takav look odličan je i ako se često bavite sportom, budući da u ovom slučaju nećete imati problema sa slijepljenom mokrom kosom. Dovoljno je samo obrisati glavu i automatski ćete se osjećati svježije.

I Teuta ističe kako će mnogi muškarci koji nemaju problema s ćelavosti posegnuti na obrijanom kosom jer se primjerice bave sportom.

„Vlasište je kao i koža organ koje ima svoje pore, znoji se i masti i iz tog razloga mnogim je muškarcima puno praktičnije imati obrijanu kosu. Uostalom, gotovo 90 posto muškaraca koje znam ne posjeduju  fen,  jednostavno operu kosu, stave malo kreme za kosu i to je to. Tako da je mnogim muškarcima jednostavno najpraktičnije da im je kosa kraća“, objašnjava Teuta.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Ono što je također bitno istaknuti je da kod ćelavih ili obrijanih muškaraca neke druge stvari dolaze do izražaja poput osmijeha, pogleda, strukture lice ili držanja. Oni će tako za osvajanje iskoristiti neke druge adute ili iskoristi upravo ćelavost kao glavni adut. Modni dodaci im također odlično stoje, bilo da se radi o naočalama, kapama ili šeširima, što god odaberu bit će iznimno stylish.

Što se tiče muževnog faktora, dovoljan je samo jedan pogled na glumce poput Vina Diesela i Jasona Stathama koji svoj seksepil naglašavaju izbildanim tijelom ili pak najpoznatijih „ćelavaca“ poput Brucea Willisa i Seana Connerya. Bruce Willis je još u 80-ima pokazivao naznake ćelavosti, da  bi u 90-ima hrabro počeo nositi ćelavi look, a iako ima 60 godina i dalje je jedan od najseksipilnijh muškaraca. Tu je i Samuel L. Jackson koji je jedan od najplaćenijih glumaca svih vremena i za kojim su sve žene poludjele baš u trenutku  kad se odlučio na ćelavu „frizuru“ i to kad je glumio u serijalu „Ratovi zvijezda“. Ovi glumci su upravo na ćelavosti izgradili svoj šarm i karizmu, a njihov izgled uvijek je dodatno naglašavao njihove uloge.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Zanimalo nas je što Viktor misli o tome odakle potječe ideja da je ćelavi, odnosno obrijani muškarac, izrazito seksepilan. On je to vrlo jednostavno objasnio:

Ljepota je u oku promatrača, ja stvarno ne dijelim muškarce na obrijane ili one s kosom. Ne stoji ni svakom obrijana glava, neki jednostavno nemaju kose i nemaju izbora. Međutim, moguća je povezanost s ranije spomenutim da kosa zahtjeva brigu, njegu, izradu frizure i slično pa to automatski daje muškarcu epitet "nježnijeg spola" pa zato obrijani/ćelavi imaju više vremena za druge aktivnosti

Za kraj smo našeg sugovornika pitali pripisuje li svoj šarm tipu frizure koji nosi ili nečem drugom.

On je kroj smijeh odgovorio: „Sugerirate da ga posjedujem? Ne znam, ne mogu se odlučiti jeli stvar u mom iskustvu, osobnosti ili mom isklesanom tijelu, ali tko zna...možda je i obrijana glava“.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

I za kraj jedan savjet. Bilo da ste skloni ćelavosti ili želite nositi obrijani look bez obzira na svoju bujnu kosu, Teuta preporučuje da se brijete postupno. Jer ako odjednom obrije cijelu glavu, muškarac ne može biti siguran kako će to izgledati. Budući da svatko ima drugačije crte lice i drugačije im stoji obrijana glavama, brijanje cijele glave odjednom može biti riskantno. To je ipak frizura koja ističe lice.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0