Beauty

Čekaj, zar je sada i ovo micelarno?!

Vjerujemo da danas čak i tvoja bolja polovica zna što je micelarna vodica... To nam govori da ovaj svjetski megapopularan proizvod ipak radi nešto dobro, no što je u stvari micelarna voda i zašto se sada pojavljuje u svemu od šampona za kosu do praška za pranje rublja - saznaj u nastavku!

Digni ruku ako nisi barem jednom koristila micelarnu vodu za skidanje šminke! Okej, vjerujemo da držiš ruku u zraku jer ovaj vrlo jeftin, a toliko učinkovit odstranjivač make upa je postao obavezan dio svake kozmetičke torbice prosječne milenijalke. I to s punim pravom - micelarna voda je nježna za kožu, a čisti besprijekorno. U čemu je ključ njene uspješnosti?

Micelarna u sebi ima molekule koje služe kao magnet za prljavštinu, što znači da ono što je prljavo molekula upije, a ono što je čisto ne dira, pa tako ni dodatno ne iritira. Upravo tu leži nježnost micelarne, koja se i uz pristupačnost cijene, istaknula kao jedan od nezaobilaznih proizvoda na području njege kože i tijela na tržištu. Sve je krenulo s micelarnom vodom, proizvodom koji je bio svojevrsna inovacija na području njege kože - podjednako za skidanje šminke, koliko i za osvježavanje lica nakon umivanja, s obzirom na to da neke micelarne vode imaju i njegujuća svojstva. Zatim su došle maramice za skidanje šminke, koje su neupitno jedne od nježnijih na tržištu i rijetko kada peckaju pri uklanjanju šminke. Jedan od najnovijih proizvoda s micelarnom tehnologijom su šamponi za kosu koji su prilagođeni za svakodnevno pranje jer iznimno lagano čiste vlasište i pritom rijetko kada sadrže silikone ili sulfate koji bi vlasište mogli izbaciti iz balansa. 

Najnoviji proizvod s micelarnom tehnologijom su šamponi i losioni za tijelo! Osim na lagano čišćenje kože fokusirani su i na stvaranje svojevrsne barijere na koži koja će je štititi od vanjskih agresora i zagađenja iz okoliša. Ovi u stvari dva-u-jedan proizvodi su pristupačan "luksuz" kojega bi si mogla priuštiti svaka žena jer osim funkcije higijene i njege, djeluju i na zaštitu zdravlja. Upravo nam jedan takav dinamičan duo dolazi iz Biobaze!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Biobazini farmaceuti osmislili su poseban micelarni šampon za tijelo koji je istovremeno kao i uljni gel - ali još bolji. Naime, sadrži poseban E5 kompleks koji je u stvari visokonjegujuća formula sastavljena od vitamina E i miksa ulja jojobe, badema, argana, sjemenki grožđa i masline. U kombinaciji s micelima, ovaj šampon je idealni dnevni čistač koji pritom ima i dašak luksuza jer već prilikom tuširanja tijelo ostavlja vidno nahranjenim. U prodaju dolaze tri mirisa: jasmin, argan i božur, dok im društvo čini i veći broj losiona za tijelo. I losioni sadrže inovativni E5 kompleks, a dolaze u mirisima: ruža, božur, jasmin, kokos, lavanda i limun te argan. 

Kombinacija ova dva proizvoda mogla bi biti ključ do njegovane, meke i vidno baršunaste kože... A to ću i istražiti! Sljedećih nekoliko dana isprobavat ću sve proizvode iz nove linije i kombinirati mirise kako bi ti mogla dati svoje što iskrenije mišljenje. Kasnije ćemo se gledati u videu - a do tada, uživam u tuširanju i pamtim svako iskustvo!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Evo i video recenzije:

Photo: Getty Images

Komentari 0