Beauty 22. srpnja 2016.

Čarolija make upa: Kako prekriti mane na licu?

Getty Images.

Otkrijte male tajne profesionalnih šminkera i unaprijedite svoju make up rutinu

Da biste istaknuli ljepotu, neophodno je šminkom prikriti nepravilnosti na licu. Puderi i korektori pomažu da „maskiramo“ podočnjake, mrlje, pjege, crvenilo i akne. Ipak, da bi make-up imao efekta, važno je i da izaberete odgovarajuće proizvode. Profesionalni šminkeri otkrivaju nekoliko dobrih trikova…

- Prije nego što nanesete podlogu, namažite lice odgovarajućom kremom. Jako je važno da to bude proizvod koji odgovara vašoj koži kako nepravilnosti ne bi još više došle do izražaja. Potom stavite tekući puder za nijansu tamniji od vašeg tena.

 | Autor: Getty Images Getty Images

- Ključno je da odaberete pravi korektor ako imate problem s crvenilom na licu, ispucalim kapilarima ili aknama, koristite zeleni korektor. Klasičan, žuti, idealan je za prikrivanje tamnih kolutova oko očiju, pjega i mrlja. Ako vam je koža izrazito suha, na sredinu čela, nos i jagodice stavite ljubičasti korektor, koji daje licu prirodan sjaj. Za kamufliranje ožiljaka, kombinirajte svjetliji korektor (namažite ga na sredinu) i tamniji (za rubove).

- Ukoliko ne znate kako uskladiti boju korektora i podloge, prije nego što ga stavite na lice, pomiješajte ga na ruci s tekućim puderom. Otečene podočnjake lako ćete sakriti korektorima laganije teksture i posvjetljivačima tena. Na kraju, nanesite i puder u prahu, može i sa svjetlucavim česticama, koji će osvježiti lice.

Komentari 0