Beauty

Čarolija je u šljokicama: Make up vodič Sanje Agić

Naša make up artistica otkriva kako postići savršen look sa šljokicama, bilo da ih želite kao detalj ili na većoj površini

 | Autor: arhiva arhiva Sanja Agić

Ovo je idealno vrijeme za temu o šljokicama, kada ćemo imati bolju priliku ako ne sada, u svečanoj novogodišnjoj noći ili uz božićno drvce? Šljokice su sposobne napraviti onaj wow glam trenutak. Možemo ih koristiti svugdje.

 | Autor: arhiva arhiva
Postoje u kremama za tijelo, u prahu za tijelo i zasebno pa ih koristimo ciljano na područja koja želimo. Ima ih u svim bojama i raznih veličina. Možemo se odlučiti za one sitnije ako ne želimo da u potpunosti preuzmu pažnju na sebe ili one malo krupnije, koje će definitivno ostaviti snažan dojam. 

 | Autor: arhiva arhiva
Za bilo koju upotrebu šljokica potrebno je pripremiti lice, kao i za bilo koji drugi trajniji make up. Ako se odlučite za šljokice na usnama, tada svakako nanesite podlogu, zatim olovku za usne u boji koju želite, zatim ruž u istoj boji (masnije teksture) i zatim kistom prilijepite šljokice preko ruža. Bolji efekt se postiže ako se koriste šljokice u istoj boji ruža koji ste prethodno nanijeli. 

 | Autor: arhiva arhiva
Na očima možemo koristiti šljokice na više načina. Možemo u obliku tuša, tada također nanesemo cijelu podlogu, pa make up i zatim neko sjajilo, uz pomoć preciznog i tankog kista. Nakon toga samo na to područje prislonite šljokice precizno i tanko uz rub oka, tada će se šljokice diskretno presijavati pri treptanju oka. Ako želimo šljokice nanijeti duž cijelog kapka, potrebno je uz podlogu za make up i kompletan make up, na kraju nanijeti u tankom sloju sjajilo i također kistom precizno nanijeti šljokice na područje cijelog kapka. 

 | Autor: arhiva arhiva
Prethodno opisani postupci se ponavljaju na bilo kojem području na koje želite nanijeti šljokice. Šljokice imaju efekt čarolije, kako se sudaraju i preklapaju sa svjetlošću, tako se sjaje i sve se čini puno čarobnije nego inače. Zato vam želim čaroban Božić uz ovu prikladnu temu.

Sve lookove potpisuje Sanja Agić. Članak je preuzet iz novog broja Budi.IN Chic magazina uz koji na dar dobivate Argentum srebrni privjesak. 
 | Autor: arhiva arhiva

Photo: arhiva

Komentari 0