Beauty

Bye, bye prištići: 6 najboljih gelova za čišćenje lica

Prištići su prava gnjavaža i ne, ne prolaze nužno kad iziđemo iz puberteta. Ipak, uz kvalitetan gel za čišćenje - bit će konačno stvar prošlosti! Donosimo naš best of

Imaš li problematičnu kožu, svjesna si toga koliko je malo potrebno da joj nešto poremeti ravnotežu - možeš uzeti najkvalitetniji proizvod na tržištu, no dovoljan je jedan sastojak da bi se srušio cijeli balans kože. Zato je iznimno bitno koristiti dobro probrane čistače za lice; one koji će s kože skinuti mrtve stanice i posljednje tragove masnoće i prljavštine, otčepiti pore i dati ti osjećaj svježine. Ovi čistači ujedno su izvrsni za skidanje make upa, a skineš li ga prvo otopinom za skidanje, a zatim opereš lice jednim od ovih gelova - bit će doslovno blistavo čista!

1. Avene Trixera Nutrition Nutri-fluid - 158 kn (U ljekarni)

Poznati francuski brend ima čistač odličan za osjetljivu kožu jer je superlagan i nježan, a istovremeno će temeljito očistiti lice i pridonijeti manjem stvaranju prištića.

2. Lush Herbalism Face and Body Wash - 79 kn (Lush)

Ako imaš problema s aknama na licu i/ili tijelu, sugeriramo ovaj meki sapun za pranje. Sadrži rižino brašno i glinu koji će izvrsno očistiti kožu, a miks biljaka će je pritom tonirati i njegovati.

3. Murad Blemish Clearing Solution - 367 kn (Murad)

Ovaj gel za čišćenje lica specifično je napravljen sa salicilnom kiselinom za eksfolijaciju kože i uljem čajevca za čišćenje i dezinfekciju kože. Zanimljivo je da već poslije 72 sata koža postaje vidljivo čišća.   | Autor: miss7 miss7

4. Kate Somerville EradiKate Daily Cleanser Acne Treatment - 254,27 kn (Nordstrom.com)

Ovaj tretman sadrži 3% sumpora koji pomaže izvlačenju nečistoća iz kože i pritom sprječava nastanak novih prištića. Pritom, sadrži i med za njegu te rižino brašno za matiranje kože, kako bi je održali u balansu.

5. ALPHA-H Clear Skin Daily Face & Body Wash - 283 kn (Cultbeauty.com)

Možda je intenzivniji, ali je zato fantastičan - čisti dubinske pore, smanjuje pojavu prištića i umiruje kožu, dok je pritom ne isušuje. Izvrstan je za masnu kožu svih dobi, a može proći i za njegu kože mješovitog tipa.

6. La Roche Posay Effaclar Purifying Cleansing Gel - 86,08 kn (U ljekarni)

Želiš li gel koji će se vrhunski zapjeniti, ovaj je za tebe. Pomaže u čišćenju kože, sprječava dodatno lučenje sebuma i kožu ostavlja čistom i svježom. Sadrži, naravno, i La Roche Posay termalnu vodicu, a možeš ga koristiti na cijelom tijelu.  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kiki29

    La Roche Posay najbolji!! Ja ga koristim i navečer i ujutro. Imam masnu kožu lica. Rezultati su izvanredni. Isplati se definitivno i ima savršen miris. ;)