Beauty

Broj tvojih Facebook prijatelja nešto važno govori o tvojim prijateljstvima u stvarnom životu

  • miss7 i Vichy proveli su najveće istraživanje u Hrvatskoj o prijateljstvu u kojem je sudjelovalo čak 7950 ispitanika
  • Čak 46 posto nas ima dvoje bliskih prijatelja, a to vrijedi za sva područja naše zemlje, za muškarce i za žene te za sve dobne skupine
  • Naša anketa pokazala je i da su osobe koje imaju više bliskih prijatelja zadovoljnije i sretnije životom

Koliko je najbolje imati bliskih prijatelja? Jednog? Dvojicu? Što više to bolje?! Svaki od ovih odgovora je totalno pogrešan - jednostavno zato što pravi odgovor na ovo pitanje ne postoji, ali zato znamo koliko je u našoj zemlji najuobičanije imati bliskih prijatelja i to zahvaljujući miss7 i Vichy anketi koju smo proveli u namjeri da što bolje shvatimo prijateljstvo, odnos koji ima nevjerojatno puno utjecaja na naše živote. U našem istraživanju o prijateljstvu - najvećem provedenom u Hrvatskoj na ovu temu ikad u kojoj je sudjelovalo impresivnih 7 950 čitateljica i čitatelja - pokazalo se da najviše nas, čak 46 posto, ima dvoje bliskih prijatelja, a to vrijedi za sva područja naše zemlje, za muškarce i za žene te za sve dobne skupine.

 | Autor:
Sa stvarnima, raste i broj virtualnih prijatelja

Mi smo jako društven narod (što je super!) pa 34 posto Hrvatica i Hrvata ima troje ili više bliskih prijatelja, dok svaka peta osoba ima samo jednog bliskog prijatelja (20 posto). No, ne možemo danas govoriti o prijateljstvima, a da ne spomenemo i ona virtualna, područje koje naše istraživanje nije zaobišlo. Zanimljivo, rezultati pokazuju da osobe koje u stvarnom svijetu imaju više prijatelja imaju više i virtualnih prijatelja te da je više frendova i pratitelja na društvenim mrežama povezano s većim brojem bliskih 'stvarnih' prijatelja. Isto tako, u anketi se pokazalo da oni koji ne koriste Facebook i Instagram imaju manje bliskih prijatelja u životu od korisnika društvenih mreža.

 | Autor:
Prijateljstvo pomaže samopouzdanju

A što je, pak, s ljubavnim životom i prijateljstvima? Imaju li ljudi u vezi više prijatelja od solera? Ipak, ne - broj bliskih prijatelja, pokazuje naša anketa, ne ovisi o ljubavnom statusu.
Sve je ovo zanimljivo, no ipak najvažnije što je naše istraživanje iskristaliziralo je da su osobe koje imaju više bliskih prijatelja zadovoljnije i sretnije životom. Oko 32 posto osoba s troje i više prijatelja osjećaju se sretno, a osjećaj zadovoljstva životom povećava se s brojem FB prijatelja i pratitelja na Instagramu. Također, osobe sigurne u sebe, pokazuje naša anketa, u većem postotku od nesigurnih smatraju da su prijatelji važni, češće imaju BFF-a i od njega dobivaju komplimente kada naprave nešto dobro, podršku ako zaribaju te boost kada treba izaći iz comfort zone i napraviti nešto odvažno. 
 

Svima nama treba booster

Prijateljica je, kako smo vidjeli iz rezultata miss7&Vichy ankete, osoba koja te čini hrabrijom i snažnijom iznutra. Ona je ta zbog koje se osjećaš sigurnije, samopouzdanije i ugodnije u svojoj koži. A ono što je prijateljica za tebe, to je Vichy MINÉRAL 89 za tvoju kožu. Znaš li zašto? 
 | Autor:

Vichy MINÉRAL 89 osnažuje kožu i djeluje kao njen booster izvana tako što povećava funkciju barijere kože koja je svakim danom sve jača u borbi protiv štetnih utjecaja zagađenja, stresa i umora pa je iz dana u dan koža hidratizirana, boljeg tonusa i blista onim zdravim, svježim sjajem. Zato zahvali svojoj booster frendici, pošalji joj slatku poruku, ali i omogući joj lijepih 20 posto popusta na booster Vichy MINÉRAL 89!
Evo kako:

• Posjeti web stranicu bff.hr 
• Upiši svoj nadimak i nadimak frendice 
• Upiši svoju mail adresu 
• Pošalji poruku putem maila, FB-a, Messengera, Vibera, WhatsAppa, Twittera

 

 | Autor:

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0