Beauty

Brijač MACH3 ili Fusion?

Kad su izgled i njega u pitanju, žene su zaokupljene s beskonačno mnogo kozmetičkih proizvoda. Mnogim muškarcima se pak njega lica često svodi na (ne)redovito brijanje.

Brijač je sastavni dio kozmetičke torbice svakog muškarca i kad je kvaliteta u pitanju, u pravilu smo spremni odvojiti kunu više za kvalitetan brijač. Na tržištu (i mnogim kupaonicama) dominiraju dvije vrste brijača istog proizvođača Gillette: MACH3 i Fusion. Koji je bolji?

 | Autor: Gillette MACH3

MACH3 je bio moja prva ozbiljnija investicija u brijač. Do tog trena sam se brijao kultnim i opasnim žiletom. Doduše, bilo je to u godinama kad još nisam imao ništa konkretno za obrijati.

Karakteristike
MACH3 je tipičan brijač crno-sivih nijansi, „muškog“ neupadljivog dizajna. S donje strane stalka se nalazi utor za četiri rezervne britvice koje mijenjate vrlo jednostavno – pritiskom držača o britvicu. Kao što i sam naziv kaže, MACH3 britvica ima tri oštrice koje osiguravaju cjelovito brijanje i nakon višetjedne upotrebe. Uz oštrice se nalazi i područje s deset mikrokrilaca koja lagano zatežu kožu prilagođavajući brijač konturama lica kako bi brijanje bilo cjelovitije. Uz oštrice se nalazi i vlažna traka - lubrikant koji njeguje kožu nakon što britvica prođe po njoj i izblijedi kada britvica više ne pruža optimalno brijanje.

Faza testiranja
S obzirom da imam bradu prosjećne gustoće MACH3 se pokazao idealnim odabirom. Brijanje je potpuno i upravo zbog toga mogu ponekad preskočiti jutarnje brijanje na jedan dan, a da mi brada ne naraste (i da ne izgledam neuredno) tog dana. Čak nije ni potrebno u više navrata prelaziti brijačem po istom području na licu. Već nakon prvog puta koža ostaje glatka. Lubrikant na britvici ima svoju funckiju, ali jednokratnog karaktera (ili najviše prvih par puta). Naime, vrlo brzo se istroši, no ionako većina nas nakon brijanja koristi određene aftershave preparate.

Cijena: oko 60,00 kn (brijač i jedna britvica). Patrone (4 kom) oko 70 kn.
MACH3 jest skuplji od mnogih konkurenata, ali u svakom slučaju opravdano. Kvaliteta se ipak plaća, a u ovom slučaju omjer kvalitete i cijene jest realan.

Moj dojam
S obzirom na moje neslavno iskustvo sa žiletama, ovaj brijač je za mene bio revolucija. Taman odgovara mom tipu brade. Nisam još imao neugodnih (krvavih) iskustava s MACH3 brijačem. Brijanje je u svakom slučaju aktivnost tijekom koje ne želim previše misliti i cilj mi je da brijač odradi svoj dio posla što prije i uz što manje komplikacija. Također, nosim trodnevnu bradicu i vrlo ju precizno mogu oblikovati ovim brijačem. Ako sam se na neki proizvod naviknuo i zadovoljan sam njime, teško ću se odlučiti za neki drugi, a MACH3 je upravo takav proizvod.

 | Autor: Gillette Fusion

Fusion je na tržište došao na velika vrata, s ciljem da postane nasljednik MACH3 brijača i da korisniku ponudi nešto više – hrabro.

Karakteristike
Brijač Fusion prvenstveno karakterizira tehnologija Shaving Surface s pet oštrica. Tu je i jedan precizni trimer za komplicirana područja te petnaest mikrokrilaca koja prate oblik vašeg lica kod brijanja. Vlažna trakica, osim što hidratizira, ima i funkciju indikatora kvalitete brijanja. Kada se ista istroši, britvica više ne pruža optimalno brijanje. Dizajn je poprilično upadljiv. Siva boja u kombinaciji s plavom i narančastom daje brijaču vrlo moderan izgled. Na dnu stalka se nalazi utor u koji stanu četiri britvice.

Faza testiranja
Fusion doista brije cjelovito, no u mom slučaju možda i tu leži mali problem. Oštrice su iznimno oštre i za korisnika s osrednjom bradom doista nije potreban toliko jak brijač. Malo jačim pritiskom o lice kod brijanja sam uspio iziritirati kožu pri ćemu se pojavilo lagano crvenilo. Brijač Fusion je dovoljno lagano prisloniti o lice i u svega nekoliko poteza ćete biti kvalitetno obrijani.

Cijena: oko 80,00 kn (brijač i jedna britvica). Patrone (4 kom) oko 120 kn.
Poprilično skup proizvod bez obzira na neospornu kvalitetu.

Moj dojam
Fusion je iznimno oštar i kvalitetan brijač. Svakako nije moj prvi izbor jer mislim da je idealan za muškarce koji imaju vrlo jaku i gustu bradu koja brzo raste. S obzirom na to da ja ne pripadam toj skupini, nije mi potreban toliki broj oštrica za potpuno brijanje. Trimer za komplicirana područja je svrsishodan i to je definitivno veliki plus. 

Koji proizvod mi je bolji?
Kako to obično bude u filmovima, original je najkvalitetniji, a nastavci teško dosežu razinu kvalitete originala. Fusion u svim svojim karakteristikama nadmašuje MACH3. Ima pet oštrica, petnaest mikrokrilaca i trimer. MACH3 pak ima tri oštrice i deset mikrokrilaca. Usprkos svojim prednostima, Fusion nije ostavio bolji dojam na mene. Kao što sam već prethodno napisao, muškarci s gustom i jakom bradom će biti vrlo zadovoljni Fusion brijačem. Meni jednostavno nije potreban toliko kvalitetan i (pre)skup brijač. Ako uzmemo u obzir da četiri Fusion patrone stoje oko 120,00 kn a one za MACH3 oko 70,00 kn, razlika u cijeni je ipak prevelika i nije razmjerna razlici u kvaliteti kod brijanja. MACH3 je idealan brijač za moj tip brade (a pouzdano znam da ga i mnoge žene koriste umjesto ženskih brijača).

Photo: None

Komentari 0