Beauty
1/7

Brad Pitt - muška beauty ikona

Brad Pitt jedan je od najpopularnijih glumaca današnjice. U mom fokusu će biti njegove frizure, koje su odmah iza onih Davida Beckhama, najkopiranije muške frizure.

Brad je postao slavan sredinom devedesetih kada se pojavio u nekoliko velikih holivudskih filmova. Mnogima nisu poznati začetci njegove karijere. Ja ću se osvrnuti na sami početak. Brad je plijenio pažnju nježnijeg spola još od samih početaka karijere. Kako je napredovala njegova karijera, tako se mijenjala njegova frizura. Na početku karijere imao je kratku frizuru s prednjim duljim dijelom.

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Nestašne šiške koje su padale preko očiju, isprane levisice i bijela majica bile su simbol buntovništva i odraz generacije 90-ih. 'Točka na i' tadašnjeg looka bila je reklama za popularne Levi's traperice u kojoj Brad glumi zločestog dečka koji izlazi iz zatvora no nema hlače, na izlazu ga dočekuje djevojka koja mu baca levisice i oni sretni odlaze u nepoznato, ako niste, bacite oko.

Prva značajnija uloga bila je ona u tada megapopularnom filmu „Intervju s vampirom“ iz 1994. te „ Legenda o jeseni“ iz iste godine. U oba filmska uratka Brad ima dugu plavu kosu, koju nosi ili u repu ili razbarušenu i puštenu. Tada su mnogi muškarci odlučili puštati kosu, a frizura je imala razne varijante, za koje mnoge žene kažu kako ih je bolje zaboraviti. Sljedeće uloge u filovima „Sedam godina u Tibetu“ i „Upoznajte Joe Blacka“ označile su promjene u frizuri. Kosa je puno svjetlija, kratka na stražnjem dijelu a dulja naprijed.

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Sljedeća značajnija promjena uslijedila je povodom filma „Oceanovih 11“ kada je Brad skratio kosu. Tadašnja frizura odgovarala je ulozi suvremenog i modernog ali markantnog muškarca. Iako prema raznim istraživanjima muškarci nemaju ništa protiv duljih varijanti frizura najčešće se odlučuju za upravo ovaj tip frizure. Kosa je kratka sa strane i na stražnjem dijelu a u gornjem dijelu je nešto duža. Takvu frizuru je izrazito lako održavati, potrebno je samo voditi računa o redovitom šišanju kako izgled ne bi bio neuredan.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za stiliziranje moguće je koristiti lagane paste ili vlaknaste voskove. Brad nakon različitih promjena ponovno pušta kosu za potrebe uloge slavnog junaka Ahila u Troji. Njegova karijera od tada ide samo uzlaznom putanjom a stilovi frizure mijenjali su se ovisno o ulogama. Dugu kosu često je znao kombinirati i s bradom, no ona je uvijek bila uređena i u skladu s njegovim trenutnim stilom. Želite li i vi poludugu kosu koristite šampone koji dobro čiste vlasište a u sebi sadrže pantenol, taurin i mentol za aktivaciju korijena i cirkulaciju. Za stiliziranje koristite lagane voskove koji ne maste i ne otežavaju kosu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Pitt se u popularnim medijima često navodi kao jedan od najatraktivnijih živućih muškaraca te se smatra članom holivudske glumačke prve lige. Otac je šestoro djece s Jolie, od kojih su svi naveliko popraćeni u medijima. Otkad je započeo vezu s Jolie, postao je jedan od poznatijih društvenih aktivista, i u Americi, i u inozemstvu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Posljednja frizura je nešto kraća te zbog nje izgleda mlađe. Sa strane je kosa sasvim kratka, ili čak izbrijana pa spada pod varijantu sidecuta, a u gornjem dijelu je znatno duža. Za stiliziranje koristite gel koji učvršćuje ali ne lijepi kosu i omogućuje preoblikovanje.

A koja je vaša omiljena Bradova frizura?

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0