Beauty
bob frizura

Bob je šarmantna frizura koja ne izlazi iz mode, a ovih 8 verzija uvijek izgledaju chic

  • Kratka, dramatična i dimenzionalna frizura boba, unatoč trendovima koji se brzo mijenjaju, uvijek ostaje u modi
  • Klasični bob s razlogom je bezvremenski odabir koji izgleda sofisticirano, a prilagodljiv je svim tipovima kose
  • Donosimo osam verzija boba za koje vrijedi skratiti kosu

Iako se trendovi u frizurama neprestano mijenjaju, ipak postoje i neke frizure koje nadilaze te trendove te uvijek ostaju popularne, iz sezone u sezonu. Jedna od takvih je i bob frizura, u svim svojim oblicima, koji se mogu prilagoditi svakom tipu kose.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #ŠIKSIK (@paulasik)

Sa šiškama ili bez, duljine do brade, da dodiruje ramena ili između samo su neki od detalja koji odlučuju izgled boba, a inspirativnim primjerima uvijek se možemo poslužiti kako bismo lakše odlučile ako želimo bob frizuru.

Možda vas zanima Banana kopče koje su voljele naše mame su se vratile: 8 frizura koje s njima možeš napraviti Rubrika Beauty Beauty

 Zato u nastavku donosimo osam opcija bob frizure koje su trenutno najpopularnije.

Ravan, strogi bob 

Tup, ravan i oštro rezan riječi su kojima možemo opisati ovakav kratki bob bez slojeva i s ravnom linijom na vrhovima, koja će naglasiti liniju čeljusti. Ovaj će bob posebno dobro funkcionirati na tankoj, finoj kosi jer će joj dati iluziju gustoće, a potrebno ga je dosta često šišati kako bi se održao taj precizno ravan rez.

Kovrčavi bob

Ova verzija boba oslanja se na prigrljivanje prirodnih kovrči i volumena koji dolazi s njima. Savršena duljina ovog boba je između čeljusti i ramena. Kao i kod svake kovrčave frizure, održavanje kovrčavog boba također će zahtijevati nešto više vremena i proizvoda za stiliziranje. 

bob frizura | Autor: Instagram @reneesrh Instagram @reneesrh bob frizura

Lepršavi bob

Na ovakav opušteni bob nedavno se odlučila i Hailey Bieber. Kosa kod ove frizure lagano pada i dodiruje ramena, a zbog lakog održavanja i stiliziranja, idealan je za osobe s ravnom ili valovitom kosom. 

bob frizura | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber bob frizura

Kosi bob

Ovaj bob zapravo dolazi u obliku slova A, s duljim prednjim pramenovima, bez dodatnih slojeva. Može se prilagoditi svakom tipu kose, od ravne do valovite i kovrčave, a po potrebi, može varirati i u duljini te pod kojim kutem je kosa rezana.

bob frizura | Autor: Instagram @kahlanabarfield Instagram @kahlanabarfield bob frizura

Slojeviti bob

Slojeviti bob stvara savršenu optičku iluziju volumena kod fine i tanke, ali i guste kose. Slojeviti bob može imati različite duljine kroz srednji dio kose, koje se mogu individualno prilagoditi. Slojevitom bobu uvijek se može dodati i nekoliko kraćih pramenova koji uokviruju lice. 

bob frizura | Autor: Instagram @anhcotran Instagram @anhcotran bob frizura

Dugi bob - lob

Lob ili dugi bob, frizura je duljine do ramena te je većinom ravno rezana i još je jedna frizura koja svakom tipu kose dodaje na punoći i volumenu, istovremeno uokvirujući lice. Odlično će izgledati stilizirana u valove ili ostavljena u prirodnoj formi, ravnoj ili kovrčavoj.

bob frizura | Autor: Instagram @aimeesong Instagram @aimeesong bob frizura

Francuski bob

Sofisticiran, a istovremeno opušten, francuski bob je kraće duljine, do brade te je često u kombinaciji s pramenastim šiškama te razbarušene teksture, zbog čega posebno dobro izgleda na valovitom i kovrčavom tipu kose. Kosi daje formu i pokret te uvijek izgled chic, naglašavajući jagodice i teksturu kose mekim slojevima.

bob frizura | Autor: Instagram @taylorlashae Instagram @taylorlashae bob frizura

Izrezani bob

Ova frizura boba ima oštro rezane vrhove, no prilično je univerzalna i laka za održavanje te se može uklopiti s različitim teksturama kose. Izrezani bob nešto je duži naprijed, a vrhovi su slojeviti i teksturirani kako bi cjelokupnoj frizuri dali mekši izgled. Ovako rezani bob odličan je izbor za vrlo gustu kosu jer oslobađa kosu težine bez stvaranja slojeva. 

bob frizura | Autor: Instagram @harryjoshhair Instagram @harryjoshhair bob frizura

Jennifer Lopez Možda vas zanima Jennifer Lopez odabrala je tip pramenova koji prekrasno uokviruju lice Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @brittanyxavier

Komentari 0