Beauty

Blajhanje je trend u muškim frizurama

Trend izbjeljivanja kose kod muškaraca u zadnje vrijeme se pojavljuje sve češće. Je li to samo hir, trik za privlačenje medijske paženje ili novi trend?

Adam Levine šokirao je fotografijom koju je objavio na Twitteru. Pjevač je obožavateljima predstavio svoju novu boju kose. Levine, inače prirodno smeđe kose, potpuno je posvijetlio kosu te su ga mnogi usporedili s Ryanom Goslingom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Glumac je poznat po tome što je svoju kosu posvijetlio za ulogu u filmu 'Grijesi očeva'. Komentari njegovih obožavateljica uglavnom su negativni. Preporučuju mu da se vrati na staru boju kose. No povijest blajhanja ipak nije tako kratka, seže puno prije vremena i slave Ryanove. Među prvima posvijetljenu kosu s pramenovima popularizirao je, naravno, David Beckham. Nakon njega na blond varijantu, odvažio se i Justin Timberlake.

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Uskoro je uslijedio val i pomama za ''blajhanjem''  kod muškaraca tijekom 90-ih. Nije bilo muškarca koji nije nosio barem jedan prsten i barem dva, tri četiri pramena blond nijanse. Pomama s posvjetljivanjem smanjila se nakon što su brojne žene negativno reagirale na efekt posvjetljivanja. Rijetkim muškarcima taj trend stajao je dobro. Između ostalog, utječe na kvalitetu, a nerijetko i na daljnji rast i stanje kose.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Prethodno je naravno korisno se upoznati s postupkom izbjeljivanja kose te se savjetovati sa svojim frizerom. Prvo, sloj glatkih kutikula kose se omekša kako bi postao propustan za tekućinu za izbjeljivanje kose. Time vodikov peroksid može duboko prodrijeti u vlas gdje oksidira postojeće pigmente koji postaju bezbojni. Ako posvjetljivač ostavite predugo na kosi, to neće još više posvijetliti vašu kosu, nego će je oštetiti. Postat će slamnata i porozna. Prije nego što se odlučite na ovu promjenu dobro promislite jeste li spremni naknadno ošišati skroz oštećene dijelove kose te hoćete li imati više vremena posvetiti njezi kose.

Ako se pak odlučite na izbjeljivanje, svakako to obavite kod stručnjaka. Vodite računa da je kosi nakon izbjeljivanja potrebna dodatna njega. Hranjivi sastojci u šamponu, poput taurina ili kofeina ojačat će korijen kose, poticati na zdravi rast te pripremiti kosu za daljnju njegu. Za njegu koristite masku koju ćete ostaviti da djeluje 10 minuta te potom dobro isprati.

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Ako imate inače osjetljivo vlasište, preporuka je da ne izbjeljujete kosu. Svakako se prije posavjetujte sa svojim frizerom i koristite profesionalne proizvode. Ukoliko ste spremni prihvatiti ovaj hir i ponovno ga pretvoriti u trend, prilagodite ga svojem stilu i budite spremni na dobro šišanje nakon nekog vremena. Također imajte na umu da ako želite promjenu sada postoje preljevi, semi-permanentne boje, koje će promijeniti izgled na prirodan način a neće štetiti kosi.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0