Beauty

Bila sam na popularnom Dermaplaning tretmanu - i nije strašan koliko zvuči!

Dermaplaning je u suštini brijanje lica malim oštrim alatom nalik na skalpel. Znam da zvuči kao horor film, ali zapravo...

Dok ležim na kozmetičkom stolu i simpatična djevojka mi skalpelom prelazi preko lica, mislim si: "Ne mogu vjerovati što sve mi žene sve radimo zbog ljepote!". Da, bila sam na tretmanu brijanja lica, odnosno službeno dermaplaningu. I da, svidjelo mi se!

Što je dermaplaning? Dermaplaning je u suštini brijanje lica malom oštricom koja liči na skalpel. Zašto se radi? Uklanja sve one sitne i meke dlačice na licu, služi kao ludo dobar piling, a kompletno je bezbolan i ugodan tretman. Apsolutno sve beauty blogerice kunu se u brijanje lica jer radi nevjerojatno dobar piling kože i tvrde da (za razliku od uvriježenog mišljenja!), dlačice ne rastu ni gušće ni duže ni oštrije nego prije. Iako dermaplaning možeš raditi kod kuće, odmah ću ti reći da se lice nikako ne smije brijati klasičnim britvicama! Kako bih saznala sve o dermaplaningu, kako se zapravo radi i koje su njegove prednosti, otišla sam u zagrebački kozmetički salon Glitter&Glam gdje se dermaplaning prvi puta našao u ponudi tretmana. 

Za koga je dermaplaning?

Dermaplaning će podnijeti svi tipovi kože, iako bi naravno osjetljivija koža ipak mogla pokazati neke reakcije na tretman, što svakako trebaš imati na umu ako imaš takvu. Iako zvuči bolno (na kraju krajeva oštricom stružemo po koži), tretman je jako nježan i bezbolan, čak štoviše rekla bih neobično ugodan. Iako je meni bio najzanimljiviji zbog faktora brijanja, odnosno uklanjanja i najsitnijih dlačica na licu (koje imam!), dermaplaning je zapravo vrsta dubinskog pilinga za kožu koji je Zapad pokupio iz korejskog svijeta ljepote. Bez obzira na to imaš li masniju, mješovitu ili čak problematičnu kožu, tretman je za sve siguran. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Zašto je dobar?

Odgovor je jako jednostavan: dermaplaning je fantastičan piling i to mogu odmah potvrditi. Imam suhi tip kože, rijetko problematičan i s minimalno crvenila. Ono što sam gotovo momentalno nakon tretmana primijetila je ujednačeni ten, mekša koža i cjelokupno zdraviji izgled. Naravno, bez ijedne dlačice! Moja koža nije pokazala baš nikakvu reakciju na tretman, njega nakon tretmana nije trebala biti ništa drugačija nego inače i već istog dana sam mogla nanijeti šminku.

Kako izgleda tretman dermaplaninga?

Tretman dermaplaninga traje oko sat vremena, iako sam postupak brijanja oštricom traje svega 15-tak minuta. Prvo kreće priprema kože lica za tretman. U potpunosti se skida šminka s lica, zatim se radi blagi piling te dobro posuši koža jer se postupak brijanja oštricom radi na suhu kožu. Mini oštricom koja podsjeća na onu skalpela, kozmetičarka nježno prelazi preko cijelog lica i uklanja dlačice te gornji, mrtvi sloj kože. Nakon cijelog postupka slijedi dubinska, hidratizirajuća maska za lice koja umiruje kožu i dodaje ekstra sjaj licu. Nakon tretmana iz salona sam izašla bez šminke i na mom se licu zaista nije vidjela niti najmanja reakcija ili crvenilo, što me prilično iznenadilo s obzirom na vrstu tretmana. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Koliko traje i kakvi su učinci?

Ako ne želiš baš niti jednu dlačicu na licu, tretman bi trebalo ponavljati svaka 4 tjedna, ali mislim da to čak određuje više faktora. Sedam dana nakon tretmana nisam primijetila nikakve promjene, a ni dlačice još uvijek nisu krenule rasti. Ono što vidno primjećujem jest meka koža i ujednačen ten, a više od svega oduševila me lakoća nanošenja šminke na lice. Nisam bila svjesna u kolikoj mjeri se makeup "zalijepi" za one meke sitne dlačice na obrazima, zbog čega pak šminka na licu kraće ostaje na mjestu i može izgledati "flekavo".

Možda vas zanima Bila sam na lash-liftu i evo kako mi trepavice izgledaju nakon tretmana Rubrika Beauty Beauty

Može li se raditi kod kuće?

Iako se tretman kao takav može raditi kod kuće, ja bih svakako svima savjetovala da trikove i savjete za početak pokupe od stručnjaka. Obična drogerijska britvica nikako nije dobra za lice i ako poželiš tretman odraditi sama - definitivno treba uložiti u kupnju odgovarajućeg pribora. Cijena dermaplaninga je 300 kuna, a tretman se ne treba ponavlja češće od jednom mjesečno. Prilikom tretmana imaš i priliku postaviti i sva pitanja koja te zanimaju o tretmanu te riješiti nedoumice oko toga koliko je sigurno brijati lice te provjeriti je li tretman ono što želiš za sebe. I stvarno nisam mislila da ću ikada u svom životu reći, ali brijanje lica je baš cool!

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Jeste li u financijskoj krizi, tražite novac za pokretanje vlastitog posla ili plaćanje računa ?, PayLATER L oan dobiva sve vrste kredita uz nisku kamatnu stopu od 2% Primajte sada putem e-maila na: ( paylaterloan@zoho.com) ILI WhatsApp ( +19292227518 ).