Beauty

Bezbolno i besplatno: U šest koraka do punijih usana

Sve što vam treba već imate kod kuće, a uz malo prakse, našminkat ćete usne poput profesionalca

Čini se kako ovih dana svi žele punije usne, a te želje pažljivo osluškuju i kozmetičke kuće koje nude rješenja u obliku ruževa, sjajila, balzama i drugih preparata za njihovo povećavanje, kao alternativa estetskoj kirurgiji. No, imate li ograničeni budžet, ni jedno od ovih rješenja nije vam baš prihvatljivo, jer preparati su uglavnom skupi, a o kirurškim zahvatima da i ne govorimo. A što ako vam kažemo da vjerojatno već imate sve što vam je potrebno za punije usne? S tim se slaže i iskusna make up artististica te beauty blogerica Hillary Kline koja vas vodi kroz šest jednostavnih koraka do savršenih usana. 

1. Započnite s balzamom za usne

Najbolju bazu za make up pružit će vam vaš omiljeni balzam za usne, koji im je ionako prijeko u ovim hladnijim danima. On će hidratizirati i omekšati usne, prije nego prijeđete na sljedeći korak. A ako već nemate omiljeni, izaberite balzam za usne od mente, jer će peckanje prirodno učiniti usne punijima.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Četkajte usne

Usne koje se ljušte reflektiraju manje svjetlosti te samim tim i izgledaju manje. Riješite se mrtvih stanica kože dok četkate zube, tako da lagano i kružnim pokretima četkicom prijeđete i preko usana. To će poboljšati i cirkulaciju, pa će usne poprimiti prirodnu ružičastu boju.

3. Podloga za ruž

Prije nego nanesete ruž, usne premažite puderom (naravno, istim kojeg ste nanijeli i na ostatak lica), kako bi se boja bolje primila i trajala duže. Isto vrijedi i za korektor, ako ne koristite puder, a natapkate li malo korektora uz sam rub, pa i preko njega, lakše ćete stvoriti iluziju punih usana. 

4. Skrenite pažnju na usne

Odmah iznad sredine gornje usne, uz sam rub, na kožu nanesite malo highlightera, kako biste naglasili utor i povećali refleksiju svjetla. Usne će tako biti istaknutije, a samim tim će i izgledati punije te zavodljivije. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. Odaberite pravu olovku

Svi profesionalni make up artisti potvrdit će vam kako bi olovka za usne trebala biti nijansu do dvije tamnija od njihove prirodne boje. Olovkom zatim naglasite krajeve usana i dio iznad sredine gornje usne te lagano razmažite prstima, kako bi sve djelovalo prirodnije. 

6. Bojite izvan rubova

Kad napokon dođe vrijeme za nanošenje ruža, pokušajte pratiti "vanjsku" stranu usana, odnosno slobodno malo prijeđite izvan ruba. Važno je samo to uraditi suptilno i neprimjetno, za što će vam vjerojatno trebati malo prakse. Stoga se nemojte obeshrabriti ako vam ne uspije iz prve. Zatim popunite i ostatak usana ružem. 
 

Photo: Getty Images

Komentari 0