Beauty

Bez razmazivanja, molim: Vodootporni make up

Iako bi posebno tijekom ljetovanja na licu trebali nositi što manje make upa, ako to ipak poželite, preporučamo vam čudesne formule vodootporne šminke

Iako su preporuke vizažista i dermatologa za što manje šminke na licu, osobito i tijekom boravka na moru, ponekad poželimo ukrasiti se tim blistavim vodootpornim teksturama. Iznimno su na ovom području popularne maskare: ako su vam trepavice male i kratke, doza ove čudesne formule propisno će ih nadograditi i učiniti glamuroznima, čak i tijekom ronjenja. Budući da je vodootporna, ova šminka - puderi, sjenila, ruževi, baze, olovke za oči i obrve - ne ostavlja tragove ni na odjeći, na primjer dok se presvlačimo, što pokazuje da ju je teže skinuti. Stoga pri odstranjivanju vodootporne šminke jako je važno paziti da očistite lice potpuno. Hit maskare odstranjuju se uljima - običan čistač ne rastapa njezino crnilo, a ni boju. I inače, posebnu pozornost treba obratiti na oči - ne samo da je na tome mjestu koža vrlo osjetljiva nego i trepavice imaju vrlo nježnu teksturu i korijen. A i vrlo su nam dragocjene, zar ne?

 | Autor: Getty Images Getty Images

Postoji čitav niz sredstava za skidanje formula koje se tako lako ne daju, upravo zbog toga što im voda nije prijetnja. Zato dermatolozi predlažu čistače bogate uljima koje će razgraditi ovu snažniju make-up varijantu. Osim toga, ove formule nerijetko su prepune silikona i drugih sastojaka koji ih čine otpornima na rastapanje, pa je važno da ne pretjerate s korištenjem. Ovako snažna šminka može i začepiti pore te isušiti kožu pa je možda najbolje koristiti je samo ako ste na moru ili u nekoj situaciji koja zahtijeva savršeno postojan make-up bez razmazivanja. Prije nekoliko godina hit su postali postojani ruževi, odnosno oni koji se gotovo ne skidaju s usana, ne ostavljaju tragove na čaši te se čiste posebnim sredstvima. Oni su uglavnom mat varijante, pa opet mogu isušiti usne. Zato na njih nanesite bezbojno sjajilo koje će mu dati super ljetni look. Predlažemo, ako se radi i plaži, svakako prirodnije tonove koji će istaknuti vašu jednostavnu ljepotu, a ako želite boje, izaberite tonove koji pristaju uz badić. Za hitan slučaj, ako nemate vodootpornu šminku, možete na kraju nanijeti fiksator u spreju, on će je - zacementirati.

Photo: arhiva

Komentari 0