Beauty
1/7

Beauty trikovi najvećih zvijezda zlatnog doba Hollywooda

Prije konturiranja, umjetnih trepavica i botoksa, holivudske zvijezde svoju ljepotu održavale su na doista neobične načine...

Mislite li da današnje zvijezde svašta izvode za ljepotu, iznenadit će vas na kakve su sve poteze bile spremne holivudske dame iz zlatnog doba. Od mudrih trikova koje i vi možete uključiti u svoje beauty rituale do stvari koje stvarno ne biste trebali iskušavati kod kuće, donosimo vam tajne ljepotica koje su nekad vladale Hollywoodom.

1. Marilyn Monroe

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Kako bi joj usnice izgledale punije, Marilyn vizažist mora je nanositi 5 različitih nijansi ruža i sjajila kako bi stvorio iluziju punoće. Tamnije crvene išle su na vanjske rubove, dok su se svjetlije nijanse kistom nanosile na sredinu usana.

2. Elizabeth Taylor

 | Autor: Getty Images Getty Images

Liz je svoj najveći trik pokupila od Kleopatre, koja je bila poznata po tome što je brijala lice. Možda zvuči čudno, no na ovaj način se uklanjaju sitne dlačice i gornji sloj kože, čime lice dobiva zdravi sjaj.

3. Audrey Hepburn

 | Autor: HA HA

Tajna njezinih nevjerojatnih trepavica? Nakon stavljanja maskare, Audrey je svaku trepavicu odvajala pribadačom. Ne preporučamo pokušavati ako imate nemirne ruke ili glasne cimere.

4. Grace Kelly

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Usprkos mišljenju većine, contouring nije nova stvar, niti ju je izmislila Kim Kardashian sa svojim vizažistom. Princeza od Monaka rumenilom je oblikovala svoje jagodice, koristeći jednu nijansu za jagodice, a jednu za područje ispod njih.

5. Marlene Dietrich

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Ova Amerikanka njemačkog porijekla koristila je hrpu trikova, no najpoznatija je bila po tome što je uklonila umnjake kako bi dodatno naglasila jagodice, a platneni selotejp lijepila je kao privremeni facelift.

6. Sophia Loren

 | Autor: Splash Splash

Loren je bila vjerna mediteranskoj dijeti, što znači da je uvijek uz sebe imala bocu maslinovog ulja, koje je obavezno dodavala i u kadu.

7. Greta Garbo

 | Autor: Splash Splash

Kako bi joj oči bile što dramatičnije, Greta je na kapke ispod tamnog sjenila mazala tanak sloj vazelina, a oči je iscrtavala mješavinom pigmenta ugljena i želea.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0