Beauty
retinol za stopala

Beauty trik s TikToka za glatka stopala: tajna se krije u ovom učinkovitom sastojku

  • Ljetne vrućine i vrsta obuće ponekad mogu i loše utjecati na izgled naših stopala, ali im pravilnom i redovitom njegom možemo vratiti njegovan i mekan izgled
  • Za retinol već znamo koliko je moćan i učinkovit u anti age njezi lica, no njegova upotreba sad je prešla i na ostatak tijela
  • Beauty TikTokerice otkrile su kako su se uz pomoć losiona za tijelo s retinolom riješile ispucalih stopala

TikTok, posebno kad je riječ o novim beauty trendovima i trikovima, uvijek je neiscrpna riznica koja nam svakodnevno pruža nove načine kojima možemo upotpuniti i poboljšati svoju beauty rutinu, ali i otkriva nove proizvode.

Tako je sad na red došla i njega stopala, čija koža u ljetnim mjesecima često zna popucati, stoga ih je potrebno pravilnom njegom ponovno učiniti glatkima i njegovanima. Kao moguće rješenje sve se više navodi retinol, odnosno losioni za tijelo s retinolom, kojima onda možemo tretirati i naša stopala. 

 

@ramyagmd #retinol for your body #retinoids #antiaging #dermatologist ♬ original sound - Dr. Ramya

 

Benefiti korištenja retinola na stopalima

Ovaj učinkovit sastojak hvaljen u njezi kože lica i vrata, zapravo se može koristiti na cijelom tijelu, za targetiranje problema kao što su neujednačen ton i tekstura, i keratosis pilaris, odnosno ‘pileća koža’ te  ujedno omekšati kožu, baš kao i na stopalima.

Retinol potiče obnovu stanica te proizvodnju kolagena, što kožu čini mekšom i elastičnijom. Stoga nije čudno da na tržištu postoji niz losiona za tijela koji sadrže retinol, a u nastavku donosimo nekoliko prijedloga koje možemo isprobati!

losion za tijelo s retinolom | Autor: superskin.hr superskin.hr Foto: superskin.hr. Paula's Choice, Skin-Smoothing Retinol tretman za tijelo s retinolom, (36,20 eur)

losion za tijelo s retinolom | Autor: Revolve Revolve Foto: Revolve. Versed, Press Restart losion za tijelo s retinolom, (20,00 eur)

losion za tijelo s retinolom | Autor: Nordstrom Nordstrom Foto: Nordstrom. Nécessaire, The Body Retinol losion za tijelo, (53,38 eur)

 

Domaća sredstva protiv neugodnog mirisa stopala Možda vas zanima Domaća receptura za njegovana stopala: prvo limunska kupka, pa med čine čuda za tvrdu i suhu kožu Rubrika Beauty Beauty

Kako koristiti retinol na stopalima?

Prvi je korak uvijek početi sa suhim i čistim stopalima, a zatim malu količinu losiona nanijeti na pete ili i druga područja na stopalima koja su suha. Završni je korak svakako nanošenje hidratantne kreme ili losiona na stopala.

Za početak retinol možemo koristiti dva puta tjedno, a između nanositi svoj uobičajeni losion ili mlijeko za tijelo. Rezultati bi trebali biti vidljivi već nakon nekoliko puta korištenja.

retinol za stopala | Autor: Instagram @birkenstock Instagram @birkenstock Foto: Instagram @birkenstock. retinol za stopala

Osim retinola, učinkovite alternative koje možemo isprobati su i glikolna, salicilna i laktična kiselina, kao i urea. To su sve tipovi eksfolijanata koji nam pomažu riješiti se viška suhe kože s površine. Nakon eksfolijatora, uvijek je važno njegu popratiti i hidratantnom kremom.

Možda vas zanima Ljeto u punom sjaju: Za kolovoz biramo neodoljive manikure u divnim nijansama plave Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @threadsstyling

Komentari 0