Beauty 09. travnja 2016.

Beauty trend: Pastelne nijanse kao stvorene za proljeće!

Guliver Image/Getty Images.
1/9

Kad slikari žele naslikati nježnost i romantiku, onda koriste pastele - slično je s vizažistima koje ponekad stvarno možemo usporediti s artistima jer njihovo je platno naše lice.

U suradnji s njima rade kozmetičke kuće i donose ovo proljeće pastelnu paletu tonova, od ružičastih preko plavičastih i zelenih, do blago žutih. Naša slavna vizažistica Ivana Bilandžija Billy jedna je od onih koji upravo pastele ovih dana često koriste.

“Vodeće kuće i brendovi ovih su dana predstavile i nježnu stranu kroz nove nijanse. Osim toga pasteli su obogaćeni izvanrednim česticama sjaja i sedefa, pojačani posebnim sastojcima koji na licu definiraju blagu svjetlost. Na kapcima predlažem nekoliko varijanti: jednu nijansu preko koje se izvlači tuš ili olovka te nekoliko divnih boja, ovisno o željama i stilu osobe koji ga nosi. Budući da se radi o blagim bojama, lijepo je obojiti i usne i oči, kao i obraze, teško ćemo pretjerati. Proljetni make-up definira ženstvenost, i to radi upravo kroz ove pigmente koji nas pozivaju na divnu beauty igru na licu. Međusobno se vole ti bistri tonovi ljubičaste i žute, crvene i ružičaste, plave i ružičaste, a ako ste spremni za igru, predlažem boje zblendane na kapcima”, govori Ivana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kad je riječ o tipovima kose i kože, pasteli su uvijek dobar odgovor, no i dalje vrijedi pravilo da će brinetama ipak bolje pristajati svijetli koralj, a plavušama hladnija ružičasta. Plava je optimalna za svijetle oči, a nježna lavanda oplemenit će pogled smeđih i zelenkastih očiju. Ovaj je trend zavladao u skladu s brojnim modnim trendovima koji su ove sezone na pisti donijeli mašne, volane, transparentne teksture, suknje, haljine...

 | Autor: Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn

Osim toga hipi generacija, koja se nije šminkala u originalu, danas bi sigurno prihvatila ove nijanse uz svoje prirodne i lepršave duge kose, bezbrižan pogled na svijet i svakako sličan lifestyle. No i za posao je ova priča sasvim O.K.: dnevni look za biznismenke voljet će ruž u nekoj nježnoj nijansi i blago rumenilo slična tona te možda malo sjenila u nekoj ženstvenoj prirodnoj boji. Sve skupa karakterizira vrhunac romantike koji nam s ovim proljećem opet dolazi na velika vrata. Želite li nadopuniti divan make-up, definitivno predlažemo lepršavu haljinu ili bluzu s retromašnom oko vrata.

Komentari 0