Beauty

Ljetni beauty to do - prvo pravilo: Nemojte pretjerivati!

Kako su naše cure prošli tjedan provele na jedrenju, naučile su svoju lekciju, što ponijeti, a što ne!

Vrlo jednostavno, ljetovanje pretpostavlja puno stvari. No ne mora tako baš uvijek biti. Naučite na greškama naših Pam i Key i pokupite njihove lekcije za bezbrižno ljetovanje, barem kad su beauty preparati u pitanju. 

1. Depilacija

Krenimo s depilacijom. Sad je vrlo trendi biti prirodan, pa tako i dlakav, ali mi baš i nismo u toj briji. Jedan od najboljih načina uklanjanja dlačica pred ljeto egipatska depilacija, ona šećernom pastom. Prije depilacije ili brijanja bilo bi dobro da napravite jedan dobar piling, jer ćete tako ukloniti mrtve stanice s tijela i pripremiti kožu za sunce, ali će van i dlačice manje urastati. 

2. Zaštitni faktor

OK, o ovome stalno slušamo, i ne, ljudi to nije šala. Ne zaboravite na zaštitni faktor i nakon ljetovanja ili Sailweek Croatia jedrenja na kojem smo mi bile. (BTW. na vjetru se najgore izgori, tako da je nama bilo jako važno nositi dobar zaštitni faktor). Kaže se da se faktor računa tako da pomnožite broj minuta izlaganja suncu s brojem faktora i dobijete toliko koliko se s tim faktorom smijete sunčati. Evo primjeri: ako pocrvenite na suncu nakon 20 minuta, onda se s faktorom 15 možete sunčati oko pet sati (pomnožite broj minuta s brojem faktora, znači 300 minuta se može biti na suncu, a to je pet sati). Ako vas brinu da bijele mrlje po koži koje se nikada neće upiti i ostavljat će fleke na odjeći - nabavite novu NiveaSun kremu koja štiti i vas i odjeću- ne ostavlja mrlje po tkanini, brzo se upija, ima sve one bitne filtere i štiti i od alergije na sunce. 

 | Autor: Promo Promo

 

3. BB, CC, DD... Maskara, parfem...

Slova koja nekima ništa ne znače, ali cure će znati da su ove kremice pravi spasitelji tijekom ljetnih dana pogotovo kad ste na ljetovanju. Lagane su, a opet imaju veliku moć prekrivanja. Na ljeto se ionako rijetko šminkamo preko dana, a one cure koje ne mogu bez šminke, radije neka koriste BB ili CC kremu nego puder. Kad smo već kod laganih stvari i parfemi bi trebali biti što prozračniji. Ako se, kao naše cure, ne možete odlučiti koji iz svoje kolekcije ponijeti na ljetovanje, nemojte nositi sve! Odlučite se za onaj najsvježiji, ne presladak. Chanel je nedavno lansirao svoj najpopularniji N°5 u ljetnoj varijanti, a mi smo se zaljubili. Predlažemo vam par ljetnih klasika...

 | Autor: Promo Promo Davidoff, 395 kn, Aqua di Gioia, 405 kn, Elizabeth Arden, 149 kn

Biraš li light, od dekorative predlažemo kremasta rumenila jer se lako nanose i izgledaju kao prirodna rumenost, i obavezno highlighter, koji će naglasiti koliko si dobro pocrnila (a trudili ste se, sve se trudimo), ali i čisto jer highlighter je THE proizvod i želimo da budete *LIT*. Preostaje još samo maskara (ako idete na plažu s njom, vodootporna!) i potencijalno bronzera da naglasi konture lica. Ako pak birate heavy, skratite si muke i učite na našim pogreškama. Najbolje je da ponesete jednu top paletu sjenila i jednu top paletu za lice jer tako ćete dobit puno toga u jako malo prostora.

 | Autor: Promo Promo Biotherm, 235 kn, Estee Lauder, 475 kn, Clinique, 289 kn

4. Manikura

Mislimo da se nikome ne da baviti noktima na ljetovanju, pa predlažemo da odete na manikuru ili izaberete neki postojan lak koji će izdržati. Na ljetovanje ponesite samo tu boju kako biste, ako bude potrebno, mogli popraviti neke nepravilnosti. S manikurama si dajte oduška. Zašto ne biste naslikali palmice na jedan nokat? Pa ipak idete na ljetovanje... Za klasičarke predlažemo manikuru nalik na mramor... Decentna je, a opet dovoljno razigrana za ljetne dane. Pastelne i kričave boje na ljeto idu zajedno, a ne sumnjamo da ćete u moru inspiracije s Instagrama, za sebe uspjeti pronaći nešto. 

 | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marija33

    Nivein zastitni sprej a zatim maslinovo ulje s limunom za suncanje, za kosu takodjer koristim maslinovo ulje ili obicni regenerator prije ulaska u more stiti kosu od isusivanja... Odlicna metodica! :D Ne uzivam previse kozmetike ljeti...puder maksimalno izbjegavam, eventualno bronzer, ... prikaži još!
  • marija33

    Nivein sprej za zastitnim faktorom 30 a zatim maslinovo ulje s limunom za suncanje, prekrasnu preplanulost pruza, naravno ako ste svijetle puti obavezno nanjeti zastitni faktor, zatim koristim maslinovo ulje ili obicni regenerator prije ulaska u more je spas koji ... prikaži još!
  • Avatar pipi

    pipi

    Epilator,ofmatološke leće,Prokulin vodicu sa hijauronskom kiselinom za ispiranje leća i korištenja pri mokrom nanosu sjenila za oči za intenzivniju dubinu pogleda,uljni gel za tuširanje, uljni losion nakon tuširanja,Balea Sun sprej za sunčanje,peel of maska za lice,losion za skidanje make up ... prikaži još!