Beauty
1/14

Beauty šah-mat: In je matirani, baršunasti look

Za savršeno matiran look vrlo je važna baza - primer koji minimalizira sjaj lica, a maramice za matiranje praktične su za svako doba dana, savjetuje vizažistica Ivana Bilandžija Billy

Doskočimo tom neželjenom sjaju i matirajmo lice - ovo prijelazno doba zna biti vrlo škakljivo za kožu, koja popušta pod utjecajem niza promjena. Temperatura zraka, vani često visoka, a unutra klimatizirana, baš i ne pogoduje našoj pomno složenoj šminkerskoj kombinaciji. Sebum se u tim trenucima zna lučiti prekomjerno, stoga donosimo prijedloge kako da visokom sjaju, posebno na T-zoni, smjestimo šah-mat.

 | Autor: arhiva arhiva

Ivana Bilandžija Billy, jedna od naših najpoznatijih vizažistica, donosi nekoliko super savjeta: “Imate li masniji tip kože, ne koristite tijekom vrućih dana uljne teksture jer će one provocirati proizvodnju sebuma na koži. Make-up nije postojan i sjaj odmah izbija na površinu. Moramo obratiti pozornost da su upravo ti masni i mješoviti tipovi kože zapravo dubinski dehidrirani. Svakako ne smijemo otići spavati sa šminkom. Večernje je čišćenje važno da se koža tijekom dana previše ne sjaji i ne luči sebum pretjerano. Prva stvar koju predlažem od preparata je baza, odnosno primer koji minimizira sjaj lica, a dobro je ispod staviti i serum s istom funkcijom. Danas ove formule nudi masa brendova, treba se odlučiti koji izabrati ovisno o tipu kože. Ako se ljeti mažemo BB kremama ili tekućim puderima, oni znaju izbaciti sjaj, stoga definitivno ispod ide neka tekstura koja matira, a tu je funkcionalna i dnevna krema koja matira. Nakon svega tijekom dana nosite u torbici kompaktni ili puder u prahu koji će pokupiti višak sjaja, a tu su i maramice za matiranje, praktične u svako doba”.

 | Autor: arhiva arhiva

Osim neželjenog sjaja tu je i željeni mat - već nekoliko sezona ruževi baršunastog efekta vladaju svijetom kozmetike. Obično su tamniji, no i oni koraljni i fuksija sad su u prvom planu. S dolaskom sunca sve je svjetlije, pa i oni matirani, elegantni ruževi koji se teško skidaju. Sjajniji i vlažniji ruž lakše odlazi s naših usana, kao i druge sjajne i mekane teksture, tako da su mat formule, bilo da se radi o sjenilu, rumenilu..., više postojane i time idealne za make-up izazove. Kao što su, primjerice, večernji izlasci ili velike vrućine, izlazak do jutra... Predlažemo opciju kombiniranja - mat ruž ili sjenilo jače nijanse divno će izgledati uz neki blistavi bronzer. Kontrasti se vole i ističu se kad su jedan pokraj drugog, pa nije loše staviti malo iluminatora tik iznad mat rumenila ili mat sjenila na očima. Make-up nudi igru, a ovo je jedna od omiljenih koja je dotaknula i svijet lakova za nokte. Nemate li takav lak, nema veze, u ponudi su i nadlakovi koji odlično matiraju te noktima daju onaj elegantan baršunasti izgled.

Photo: arhiva

Komentari 0