Beauty

Beauty putovnica: Na koju zemlju treba obratiti pozornost

Azija je na vodećoj poziciji kada su u pitanju kozmetičke inovacije, a stručnjaci vjeruju da će se kozmetički proizvodi iz Europe i SAD-a usmjeriti u holističkom smjeru...

Superdestinacija: Južna Koreja

Azija ostaje na vodećoj poziciji na globalnoj razini u području kozmetičkih inovacija, najviše zbog primjene kozmetičkih sastojaka bioinženjeringa, kao što su faktori rasta i enzimi koji obnavljaju DNK.

U fokusu: Južna Amerika

Evo zašto treba obratiti pažnju na ovaj dio svijeta:

Veličina

Konstantno povećanje ove nacije Južne Amerike uzrokuje poklanjanje velike pažnje fizičkoj ljepoti. Osim toga, mnogi očekuju pojačanu kreativnost zbog liberalnijih zakona u području medicine i kozmetičke industrije.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Značaj ljepote kože

U mnogim zemljama ovog kontinenta, posebno u Meksiku i Brazilu, njega kože od velikog je značaja.

Superhrana

Najveći broj najzdravijih namirnica i dalje stiže iz Latinske Amerike i Afrike. Pitanje je samo vremena kad će se početi primjenjivati u kozmetologiji.

Ne zaboravimo... Europu

Stručnjaci vjeruju da će organski kozmetički proizvodi iz Europe i SAD-a usmjeriti kozmetičko tržište u holističkom smjeru, dok drugi smatraju da i mađarska tradicija terma i termalnih tretmana ima puno toga za ponuditi.

SAD

Neki tvrde da je SAD još uvijek vodeća sila u kozmetičkofarmakološkoj industriji, kao i da su pojedini proizvodi iz ove kategorije i dalje bez premca.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Australija

Prvi put u povijesti ova zemlja navodi se kao centar najkvalitetnije i najdjelotvornije kozmetike. Budući da njihovi stručnjaci znaju najviše o prevenciji i korigiranju oštećenja od sunca, Australija se smatra liderom u kozmetičkoj znanosti i inovacijama u području zaštite od sunčevih zraka.

Photo: Getty Images

Komentari 0