Beauty

Beauty mitovi u koje ODMAH trebate prestati vjerovati

Iako često čujemo različite beauty savjete, neki od njih stvarno su izmišljene priče koje uopće ne drže vodu

Flasteri za nos riješit će problem mitesera? NE BAŠ.

Flaster za nos kojim se izvlače miteseri izvući će prljavštinu i dlake, ali miteseri ostaju na mjestu. Jedini pravi način za rješavanje mitesera je mehaničko izvlačenje, a to je najbolje učiniti profesionalno, kod kozmetičarke.

Kreme za celulit su dovoljne za njegovo uklanjanje? NAŽALOST NE.

Narem ne u toj mjeri koliko bismo htjele... Anticelulitne kreme mogu izjednačiti i učvrstiti kožu, ali pravi problem se njima ipak ne može riješiti. Masaža i vježba su već druga stvar.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Toneri su bespotrebni? KRIVO.

Toner je nešto s čim bi svaka rutina njege trebala početi. Ako toner stvara iritaciju, potražite neki bezalkoholni, ali neka vam uvijek bude pri ruci. Toner hidratizira kožu i čini je mekom, što je pogotovo važno u hladno doba. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Možeš koristiti iste proizvode tijekom cijele godine? NE.

Naša koža se mijenja sukladno s vremenskim uvjetima, pa tako zimi proizvodi manje ulja i svakako je potrebno koristiti masnije i hranjivije proizvode nego što to činimo ljeti.

Masnoj koži ne treba hidratacija? JAKO KRIVO.

Svakoj koži potrebna je vlaga, tako da i masna koža zahtijeva prilagođenu hidrataciju. Ako imate masnu kožu, odaberite kremu na bazi vode i onu koje ne sadrže ulja, ali kožu je potrebno njegovati u svakom slučaju.

Sjedenje s prekriženim nogama izaziva proširenje vena. NE, NIKAKO.

A neće izazvati ni pojavu paučinastih vena. S druge strane, dugo stajanje može biti krivac za proširene vene. Kada stojite predugo, vaskularna mreža mora raditi prekovremeno da bi pumpala krv iz nogu do srca. Ako "ventili" koji kanaliziraju protok krvi u jednom smjeru u krvnim žilama ne funkcioniraju ispravno, to može izazvati nakupljanje krvi na jednom mjestu. Rezultat? Proširene vene. Dakle, prekrižite vitke noge koliko želite, samo nemojte stajati predugo.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kada se brijete dlake će biti vidljivije i deblje? NIJE ISTINA.

Brijanje ne mijenja gustoću, boju ili debljinu dlake. Ako pogledate strukturu pramena kose, ona je široka u korijenu i uska na vrhovima. Brijanje siječe kosu u korijenu, zbog čega najširi dio raste van. Zbog toga nam se čini da je dlaka deblja i tamnija. 

Mažite vazelin na lice i nećete imati bore? NETOČNO.

Nema mnogo istine u ovom savjetu, pa makar to bio dio uljepšavanja koji je koristila čak i čuvena diva Marilyn Monroe. Vazelin može biti najjača hidratantna krema nama poznata, ali ne može spriječiti starenje. Najbolje što može učiniti je da zadrži ulja u koži i ne dopusti da ispare. Međutim, kako vaša koža stari, ona neće biti u stanju zadržati vlagu kao nekada. Vazelin omekšava bore dodavanjem vlage - ali tako samo postaju manje vidljive. Međutim, to neće pomaknuti kazaljke unatrag.

Energično četkanje kose osigurava sjaj? KRIVO.

Energično četkanje kose donosi više štete nego koristi. U stvari, nježno četkanje je ono što stručnjaci preporučuju. Tako ćete lijepo rasporediti prirodna ulja iz vlasišta sve do vrhova kose, čineći ih sjajnijim. Blago četkanje, također, stimulira protok krvi u vlasištu i uklanja nečistoće, pa je dobro za zdravlje vaše kose.

Photo: Getty Images

Komentari 0