Beauty 10. kolovoza 2016.

BB, CC, DD i EE kreme: Abeceda savršenog tena

Guliver Image/Getty Images.

Zaboravite na tekuće pudere koji se tope na licu pred naletom vrućine. Ljeto je idealno da isprobate i zavolite lagane formule u obliku višenamjenskih krema koje su savršen miks njege i dekorativne kozmetike

BB kreme (Beauty ili Blemish Balm) bolje pokrivaju od toniranih krema, ujednačavaju ten, a mogu sadržavati i antiageing sastojke. Ipak, koristite ih isključivo kao dopunu, nikako umjesto seruma i krema protiv bora.

CC kreme (Color Correcting) su za mrvicu laganije od BB krema i usmjerene su na korigiranje tona kože – prikrivanje crvenila, sivila (umorne kože), tamnih mrlja i akni.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

DD kreme (Daily Defense ili Dynamic Do-All) su superkreme koje kombiniraju blagodati BB i CC krema, ali su primarno namijenjene usporavanju procesa starenja.

EE kreme (Extra Exfoliating) su kreme za neabrazivni piling. Prva EE krema lansirana je ovog proljeća i dodaje se uobičajenom preparatu za umivanje za postizanje efekta ekstraeksfolijacije, te predstavlja ozbiljnu konkurenciju ultrapopularnim elektronskim četkama za čišćenje lica.

Komentari 0