Beauty
Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! 1/13 Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot! Baš kao Brigitte Bardot!

Baš kao Brigitte Bardot!

Voluminozna kosa, dramatičan smokey eyes i nježni obrazi reinterpretiraju se i danas u modernim izdanjima

Neke su ikone stila vječne, promijenile su svijet ne samo ljepote nego i mode te ustanovile neke trendove, smjernice i pravila koja obožavamo i danas. Vizažisti i frizeri diljem svijeta okupirali su svoje vizije oko tih božica ljepote, a jedna od njih definitivno je Brigitte Bardot. Ova plavuša okarakterizirala je ne samo svijet šminke nego i frizure jer njezina visoko natapirana kosa bila je “must have”. Brojne su cure željele ovako napuhanu kosu, volumen je bio veći no ikad. Ne, danas ga ne kopiramo doslovno, nego stiliziramo nešto skromnije, iako nam je u principu lakše. Današnji “big volume” lakovi dopuštaju nam igru stilom kad god poželimo, a Brigitte je svakako jedna od njih. Vrijeme vrućih večeri i ležernijeg stila obožava taj seksi look i isticanje kose. Stoga, lak u ruke i tapirajte. Kad ste napuhali kosu, vrijeme je za predivan make-up u stilu vječne ljepotice. Isticanje očiju bila je njezina ekspertiza.

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

Zagrebačka vizažistica Ena Čavlović iz salona Anel objasnila nam je situaciju te kako je danas preslikati. 
- Oči su bile sasvim uokvirene, pojačane debljim tušem. Smokey je bio crno-sivi, s više zaobljenim nego oštrim linijama. Da bi se dobio najsličniji efekt make-upa 60-ih, važno je nanijeti maskaru na donje trepavice, slobodno u većoj količini. Oči u tom slučaju poprimaju lutkasti izgled. Crnu, po mogućnosti, jako pigmentiranu olovku iscrtajte na donji kapak i spojite linijom koju ste nanijeli na gornji kapak, uz korijen trepavica. S obzirom na to da veliku ulogu kod ovakvog šminkanja ima eyeliner, koji ne smije imati oštre linije, snažan efekt najlakše ćemo dobiti tako da najprije na kapak nanesemo crnu olovku pa tek onda tuš, koje izvlačimo prema vanjskom kutu oka - objašnjava vizažistica.

Prepoznatljivos šezdesetih

Nakon toga četkicom za sjenilo ili štapićem za uši lagano blendamo, odnosno sjenčamo dok se tuš nije potpuno osušio na kapku. Time smo izbjegli oštre linije. Što se tiče rumenila, nema pretjeranoga konturiranja jer su nam već istaknute oči. Možete staviti bronzer bez sjaja, u maloj količini, tek toliko da istaknete jagodice. Nanesite ga laganim potezima, od sredine lica dijagonalno prema kosi. Usne ćemo uokviriti olovkom, nekoliko nijansi tamnijom od boje ruža. Prepoznatljivost 60-ih kod usana je ta što su se crtale malo iznad prirodnih usana. Takav efekt dobit ćemo ako stavljamo olovku koja nije potpuno zašiljena. Što se obrva tiče, neka budu što prirodnije i prate prirodan oblik.

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

S obzirom na to da danas imamo razne vrste pigmenata i gelova za obrve koji su skoro pa neprimjetni, možemo se njima poigrati i lagano obojiti naše obrve, nastavlja Ena. Usne je slavna BB bojila neprimjetnim tonovima, a današnja interpretacija tog trenda uglavnom uključuje neke vrlo prirodne nijanse ruževa na granici s bojom same puti. Tu su i one nježne ružičaste nijanse ili čak blijedo ljubičaste, kao i ostali slični pasteli. Možete umjesto ruža koristiti i klasične balzame koji hrane osjetljivu kožu usana. Praktični su za nanošenje usput te su odlični “partneri” jače našminkanim očima. Ovaj look voli i nježne nijanse lakova za nokte koji će se fino uklopiti u priču: od mareličastih, preko Barbie ružičaste, pa sve do onih pješčanih, gotovo boje kože. Puder je obvezno mat, ovdje se zaobilaze one famozne bronzer teksture.

Bez bronzera put zna biti blijeda

Ako vam je puder previše težak za ove dane vrućina, tu su brojne opcije BB i CC toniranih krema koje imaju visoki faktor. Prikladnije je ovo i za grad - dnevnu, a čak i varijantu za posao možete kreirati smanjivanjem dojma na očima, odnosno povlačenjem tanje linije na očima. U kombinaciju dolaze i akceleratori tamnjenja - bez bronzera put zna biti blijeda, osobito ako vam UV zračenje donosi i pigmentacijske mrlje... Ako ipak dođe do njih, stvar bi trebala riješiti brzopotezna kućna mikrodermoabrazija, odnosno formule sa sastojcima koji utječu na smanjivanje vidljivosti mrlja. Ovaj će tretman potaknuti mikrocirkulaciju kože, čime će se automatski poboljšati prijenos kisika u dublje slojeve stanica kože i omogućiti bolja apsorpcija preparata za njegu. No treba biti pažljiv s njima jer je ljeto, obvezno ih nanosite navečer. Nastave li se mrlje, predlažemo da nakon godišnjeg posjetite dermatologa koji će vam predložiti formule po mjeri, ovisno o stupnju oštećenja kože lica.

Photo: Danijel Berković

Komentari 0