Beauty

Avon predstavlja NutraEffects liniju s hranjivim sjemenkama

Avon predstavlja NutraEffects liniju, moć hranjivih sjemenki. Hidratantna snaga chia sjemenki, blistava snaga sjemenki egzotičnog cvijeta rajske ptice, anti-aging snaga sjemenki nara vašoj će koži osigurati hidrataciju i neophodne nutrijente za svjež i blistav ten.

Pronaći idealnu kremu koja će koži osigurati hidrataciju, nahraniti je i u sebi imati anti ageing sastojke, nije lako. Avon predstavlja novu inovativnu kolekciju proizvoda Avon NutraEffects, liniju za njegu kože s aktivnim kompleksom na bazi različitih hranjivih sjemenki koje su nezamjenjiv izvor blagotvornih nutrijenata. Najbolja njega dolazi iz prirode. Sjemenka kao izvor života sadrži i do 30 puta više hranjivih sastojaka nego odrasla biljka. Hranjive sjemenke već odavno se koriste u ishrani kao važan izvor proteina, vlakana, željeza, vitamina i masnih kiselina, ali svoju su primjenu našle i u njezi kože. Nakon više godina istraživanja i razvoja u laboratorijima u Suffernu, New York, Avon i opet pronalazi put na sve zahtjevnijem tržištu te izlazi s najnovijom inovacijom u njezi kože: aktivnim kompleksom na bazi sjemenki. Avon demonstrira snagu sjemenki u svojoj novoj NutraEffects liniji, snagu koja hidratizira i hrani kožu i bori se protiv znakova starenja, pružajući koži sve što joj je potrebno za lijep, blistav i zdrav izgled. Ovi su proizvodi 100% testirani na alergije, ne sadrže parabene, ftalate i bojila.NutraEffects linija uključuje šest kolekcija, a svaka od njih u sebi sadrži specijalno odabrane sjemenke za specifične potrebe određenog tipa kože. Nutra Effects linija pomaže vraćanje mladolikog izgleda i tonusa kože, osigurava besprijekornu hidrataciju koja će održavati optimalnu vlažnost kože već od prvog dana korištenja.

 | Autor:

Chia sjemenke  - odličan izvor antioksidansa

Chia je jestiva sjemenka pustinjske biljke poznate kao Salvia hispanica. Potječe iz Meksika, a njezin naziv na jeziku drevnih Maja znači "snaga". Drevnim Astecima bila je jedan od primarnih izvora hrane i treća najvažnija kultura, nakon kukuruza i graha. Znanstvena istraživanja dokazuju zdravstvene prednosti chie. Jedno od najvrjednijih svojstava chia sjemenki visoka je razina esencijalnih masnih kiselina, omega-3 i omega-6, i to u savršenom omjeru 3:2. Njih organizam ne može sam proizvesti, pa ih je potrebno unositi hranom. Prema Jamesu F. Scheeru, autoru knjige "The Magic of Chia", chia sjemenke su iznimno bogate alfa-linolenskom kiselinom koja je dobra za kardiovaskularno zdravlje. Odličan su izvor antioksidansa, pa uklanjanjem slobodnih radikala štite organizam od bolesti srca i krvnih žila.

 | Autor:

Chia puding

Sastojci za dvije osobe:

2 dcl bademovog mlijeka

2 žlice meda ili sladila po želji

4 žlice chia sjemenki

1 žličica arome vanilije ili pola mahune vanilije

Po želji: kakao, kokos, voće...

Priprema:

Dobro promiješajte mlijeko i med, neka se med skroz otopi.

Zatim dodajte chia sjemenke, promiješajte. Rasporedite u čaše i stavite u hladnjak na hlađenje oko 30 minuta dok se ne stisne.

Ukoliko ćete dodavati kakao ili kokos, dodajte odmah prije hlađenja. Kakao svakako prije prosijte.

Ukrasite s voćem i poslužite.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0