Beauty

Aftersun losioni – marketinški trik ili hit?

Vratili ste se s produženog vikenda preplanuli? Tek se spremate na godišnji? Ne znate kako njegovati kožu da zadržite preplanuli ten ili tražite kremu za opekline od sunca? Na pravom ste mjestu. Pričajmo o njezi kože nakon sunčanja.

Aftersun losioni – hit ili marketinški trik?

Aftersun losioni su definitivno hit – da nedoumicu odmah maknemo s puta. Losion nakon sunčanja je ključni kozmetički proizvod za rehidrataciju kože nakon izlaganja suncu. Losion više rashlađuje od vaših standardnih hidratantnih krema za tijelo i obično će biti lagane, gelaste teksture za razliku od gustih krema i mlijeka za tijelo. Teške formulacije obično imaju više ulja u sebi, što znači da služe kao barijera između kože i vanjskih sila.

Obično je za njegu tijela to upravo ono što biste željeli, ali ako imate opekline od sunca, onda ne želite zadržavati toplinu na koži. Lakše formulacije pomoći će koži da diše i brže zacijeli. Aftersun losion može biti izvrstan način za hlađenje, umirivanje i hidrataciju kože, pomažući produljiti preplanulost, kao i smanjiti učinke blagih opeklina nakon dana provedenog na suncu.

 | Autor: Delmerion Delmerion

Kada trebamo nanositi aftersun losione?

U idealnom svijetu, ne bi nam bili potrebni jer bi nam sunce samo podizalo razinu vitamina D i donosilo sreću. Međutim, znamo koliko su UV zračenja jaka i znamo da afterbeach party-i mogu izmaknuti kontroli, stoga je uvijek dobra ideja imati aftersun losion u svojoj ljetnoj skincare ladici.

Losion nakon sunčanja je potrebno nanijeti što je prije moguće. Otuširajte se, nanesite aftersun losion i popijte kavu u hladu. Obično ćete početi osjećati učinke izlaganja suncu između dva do osam sati nakon što ste se sunčali, ali nastojte spriječiti opekline od sunca umjesto da tražite kremu protiv opeklina od sunca.

 | Autor: Delmerion Delmerion

Koji aftersun losion koristiti?

Odaberite aftersun losion s efektom hlađenja koji može pomoći umiriti iritiranu kožu. Aftersun s aloe verom – APSOLUTNO DA. Aloe vera je prirodno protuupalna i odlična za smanjenje opeklinam iritacija i crvenila. Svakako potraži umirujuće, hidratantne formule bez ulja koje su fantastične jer ne zadržavaju toplinu na koži.

Naš apsolutni favorit je APIVITA. Prirodni losion nakon sunčanja uz ekstrakte smokve i aloe vere trenutačno rehidratiziraju i umiruju iritacije izazvane izlaganjem suncu. Patentirani propolis štiti kožu od fotostarenja i pruža joj antioksidativnu zaštitu. Mi smo se zaljubili jer momentalno hladi i umiruje, sadrži 96% sastojaka prirodnog podrijetla i najbitnije – APIVITA je član pokreta 1% FOR THE PLANET - partnerske neprofitne organizacije koje pomažu pitanjima okoliša, uključujući klimatske promjene, biološku raznolikost i zaštitu pčela.

 | Autor: Delmerion Delmerion

Što ako izgorimo na suncu? Kako si pomoći?

Opekline od sunca su ozbiljna oštećenja kože i treba im se tako i pristupati. Opekline od sunca je potrebno prvo rashladiti, a onda liječiti kremama i emulzijama. Najučinkovitija krema protiv opeklina od sunca je neoVIDERM. neoVIDERM emulzija djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, a koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

Podsjećamo, UV faktori su visoki, sunce štetnije nego ikada – štitite svoju kožu SPF kremama visokog faktora i izbjegavajte sunce od 12-17!

Photo: Delmerion