Beauty 08. travnja 2016.

Abeceda savršenog tena: Otkrijte što znači BB, CC, DD i EE

Guliver Image/Getty Images.

Želite si kupiti neku višenamjensku kremu, ali ne znate koja bi vam najbolje odgovarala? Vrijeme je da to napokon naučite

Zaboravite na tekuće pudere koji se tope na licu pred naletom vrućine. Sada je idealno vrijeme da isprobate i zavolite lagane formule u obliku višenamjenskih krema koje su savršen miks njege i dekorativne kozmetike. A ako su vas oduvjek zbunjivala slova kojim ih označavaju, vrijeme je da otrkijete što točno znače:

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

BB kreme (Beauty ili Blemish Balm) bolje pokrivaju od toniranih krema, ujednačavaju ten, a mogu sadržavati i antiageing sastojke. Ipak, koristite ih isključivo kao dopunu, nikako umjesto seruma i krema protiv bora.

CC kreme (Color Correcting) su za mrvicu laganije od BB krema i usmjerene su na korigiranje tona kože – prikrivanje crvenila, sivila (umorne kože), tamnih mrlja i akni.

DDkreme (Daily Defense ili Dynamic Do-All) jesu superkreme koje kombiniraju blagodati BB i CC krema, ali su primarno namijenjene usporavanju procesa starenja.

EEkreme (Extra Exfoliating) su kreme za neabrazivni piling. Prva EE krema lansirana je ovog proljeća i dodaje se uobičajenom preparatu za umivanje za postizanje efekta ekstraeksfolijacije, te predstavlja ozbiljnu konkurenciju ultrapopularnim elektronskim četkama za čišćenje lica.

Komentari 0