Beauty

8 zabluda o bojenju kose u koje si možda povjerovala

Pramenovi, promjene boje, skrivanje prvih sijedih - katkad se pitaš hoćeš li zauvijek uništiti svoju kosu. Ali mnogo toga čime nas plaše zapravo su bapske priče i nisu istina

Mislila si da ne smiješ na farbanje jer si u drugom stanju? To i još mnogo toga je obična zabluda kad se radi o bojenju kose. 

Zabluda: Kosa se može prati odmah nakon bojanja
Istina:
S pranjem moraš pričekati bar 24 sata nakon bojanja, a s bazenom još i duže - i do dva tjedna - jer će ti klorirana bazenska voda isprati zaštitni sloj s vlasi, a s njim i boju koja će izblijediti i promijeniti se.

Zabluda: Ne smije se kosu bojiti kod kuće
Istina:
Danas ima odličnih boja za kosu kojima se možeš obojiti sama i postići točno ono što želiš. Pazi samo da slijediš upute i da uvijek nosiš zaštitne rukavice.

Zabluda: Ne smiješ bojiti kosu u trudnoći
Istina:
Nema znanstvene potvrde da bi kemikalije u boji za kosu mogle oštetiti plod ili na bilo koji drugi način ugroziti trudnoću. Ipak, da budeš posve mirna, pričekaj da prođe tri, ili čak šest mjeseci, pa onda odi frizerki. Još bolje, nemoj se bojiti nego napravi pramenove; boja se tad nanosi samo na kosu i nema opasnosti da koža upije kemikalije.

Zabluda: Obrve moraju biti iste boje kao i kosa
Istina:
Zapravo ne. Mnogo je ljepše kad su različite. Ako ti je kosa svijetla, neka obrve budu nijansu tamnije, ako je tamna, nijansu svjetlije.

 | Autor: Instagram Instagram

Zabluda: Obojena kosa izblijedit će na ljetnom suncu
Istina:
Izblijedit će na svakom suncu. Ako znaš da ćeš dugo biti vani izložena sunčevim zrakama, stavi na glavu šešir ili zaštiti kosu rupcem. A najbolje je da se držiš hlada.

Zabluda: Bojenjem se smanjuje volumen kose
Istina:
Upravo suprotno - nanošenjem boje vlasi će djelovati deblje i opći dojam bit će povećanje volumena. Jedina je iznimka blajhanje.

Zabluda: Šamponi za obojenu kosu su precijenjeni
Istina: Uložiti malo više novca u proizvode koji su namijenjeni upravo obojenoj kosi pametno je i na kraju vam može donijeti uštedu. Jer ti šamponi će ti ne samo pomoći da boja dulje traje (što znači rjeđe posjete frizeru) nego i da kosi povrati sjaj i vlagu koju je izgubila nakon bojanja.

Zabluda: Od boje kosa strada zauvijek
Istina:
Čim se počneš farbati, narušavaš strukturu kose da bi mogla primiti boju i da, to joj škodi. Ali uz ispravnu njegu (na primjer, bogatu masku za kosu jednom tjedno) tu ćeš štetu smanjiti na minimum.

 

Photo: Instagram

Komentari 0