Beauty

7 trikova da izgledaš svježije i ljepše

Znaš one dane kad se pogledaš u ogledalo i najradije bi se rasplakala? Podočnjaci do koljena, kosa ima satvarno loš dan, lice blijedo kao da živiš u zoni polarne noći. Evo nekoliko fora da se izgledaš manje umorno i ljepše

Nije svaki dan dobar dan. I to se reflektira na naše tijelo. Ponekad nam ispucaju usne, kosa bude suha, pojave se prištići – a ponekad imamo osjećaj da su nam podočnjaci sve do brade. Za te dane smo napravili mali „listu za nuždu“ – koja će nas vrlo brzo ponovno učiniti lijepima, svježima i vitalnima. 

7 trikova s kojima ćemo i u lošim danima odmah izgledati sasvim dobro.

1. Prikriti podočnjake 

Tamne sjene ispod očiju čine nas automatski umornijima i starijima. Preporučuje se odmah nadoknaditi san, odnosno priuštiti si stanku sa spavanjem. Podočnjaci su prvi znak za smo u nečem pretjerale. Ako ne uzmeš dovoljno vremena odmor (a da nadoknadiš manjak sna treba ipak nekoliko dana), možeš na oči staviti vrećicu s čajem (zeleni ili crni) koja je bila u kipućoj vodi nekoliko minuta, a zatim si je ohladila u frizeru - dok se hladi popij čaj!. To će potaknuti krvotok te smanjiti otekline. I korektori mogu napraviti čuda. 

2. Osvježiti blijedu kožu 

Za ružičastu i zdravu kožu lica vrijedi pravilo broj jedan: svježi zrak. Malo kretanja na otvorenom i malo opuštanja mogu napraviti veliku razliku. Žustra šetnja ujutro će se isplatiti makar znači da se moraš dići pola sata ranije jer će ti u lice vratiti zdravu boju i, ako je dovoljno žustra, zarumeniti obraze. Osim toga, naša koža uvijek treba dovoljno vlage pa je uvijek dobro hidratizirajte kremom. 

3. Umornim očima udahnuti novi život 

Sjajne, bistre oči daju cijelom licu mnogo veseliji i atraktivniji izgled. Tu ti mogu pomoći razne kreme za oči, najbolje one koje sadrže vitamine A i C. Sloj intenzivne crne maskare daje očima dojam veličine te ih optički otvara. 

4. Izliječiti suhe usne

Navečer namažite usne slojem meda ili gelom od aloe vere te ostavite da se upije. Mala masaža električnom četkicom za zube otklanja suhu kožu i čini usne glatkima. 

5. Kontrolirati raskoš kose 

Jednom tjedno treba nanijeti masku za kosu koja je optimalno njeguje te popravlja štetu. Kod izbora proizvoda za njegu kose - šamponi, regeneratori, maske, proizvodi za oblikovanje pripaziti treba da su namijenjeni baš tvom tipu kose )suha, masna, raspucali vrhovi, obojena, umorna...) tako da se kosa ne uništi, odnosno previše ne "optereti". 

6. Otkloniti nečistoće sa kože 

Pravilo broj jedan za lijepu kožu: pazi na prehranu i njegu. Nemoj jesti previše šećera (potiče starenje, između ostalog) te koristi prave kreme (za masnu kožu, za suhu kožu…). Ponekad stavi masku za njegu kože i svake večeri dobro skini šminku. 

7. Naučiti dobro se osjećati u svojoj koži 

Tko voli samu sebe – zrači te automatski djeluje privlačnije. Osim toga, nema ništa ljepše od samouvjerenog smiješka.   

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0