Beauty

7 trikova da izgledaš lijepo ujutro

Otečene oči, koža izgužvana poput plahte na kojoj si spavala, ni iz usta ne miriše najljepše. Svima nam je poznato. Ako ujutro izgledaš (i osjećaš) se super ili se dogodilo malo čudo ili su pomogli ovi savjeti

Ako si uvijek umorna kad se probudiš i izgledaš natečeno kao da nisi spavala danima i usput se odala brojnim porocima, možda je vrijeme da pročitaš ove savjete. Pokušaj ih slijediti neko vrijeme, na primjer dva tjedna, vjerujemo da će se razlika vidjeti na tvojoj koži, očima i podočnjacima, razini energije koju ćeš imati. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

1. Sve je u sastojcima

Glikolna kiselina, vitamin A, peptidi i crvene alge pomažu kod bržeg stvaranja stanica te koža djeluje čvršćom. Bijeli čaj i ekstrakt kamilice su također odlični za izgled mladolike kože. Za kožu korisne sastojke možeš unositi njegujućim kremama, ali i hranom.

2. Pravi položaj

Najbolji položaj za spavanje, što se tiče ljepote je onaj na leđima. Tako sprječavaš nastajanje bora jer ti lice nije „zgnječeno“ na jastuku. Sprejčavaš i naticanje lica spavaš li na leđima. Glavu treba položiti na jastuk, da bude na malo povišenom jer se na taj način potiče bolji protok krvi. 

via GIPHY

3. Pazi na vlagu

Ovlaživač zraka u prostoriji je pravo malo beauty čudo. Suha koža nam je neprijateljbroj 1. Ako nemaš novca za njega, dobra alternativa je mokar ručnik na radijatoru. 

4. Mala oaza

Svoju spavaću sobu pretvori u pravi mali raj. Izbaci televizor, internet i održavaj je urednom. Osjećati se ugodno i lijepo je pravi ključ za sreću!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Investiraj u svilu

Svileni pokrivači za krevet su luksuzni, elegantni te sprečavaju nabore. Osim toga, najbolji su za tvoju kožu. 

6. Skidaj šminku

Našminkana ne bi nikada trebala otići u krevet, ma koliko bila umorna za čišćenje lica navečer. Nema izlike! Učinkovito i temeljito ukloni svu šminku prije spavanja, isplati se!

 

NEW VIDEO!! Get ready & Un-ready with me in Cheltenham! ✨ Link in bio!

Objavu dijeli R O S I E (@rosietheginger)

7. Puno sna

Ovo je jednostavno moralo biti na popisu, zar ne? Tko spava samo 4-5 sati svake noći, taj će uvijek izgledati umorno i natečeno. Stoga, idi ranije spavati i pošteno se odmori. 8 sati sna je, kažu, najzdravije. I najvažnije za ljepotu.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0