Beauty

7 prirodnih savjeta za masnu kosu

Tek si oprala kosu i već imaš osjećaj da je masna? Upravo to je situacija u kojoj se nalaze mnoge djevojke i više ne znaju što bi napravile same sa sobom.

Ali kao i uvijek, ovdje smo za savjete. Ovaj put odlučili smo ti ponuditi 8 trikova pomoću kojih ćeš lakše izaći na kraj sa svojim problematičnim i masnim vlasištem. Jesmo li napomenuli da su svi savjeti isključivo prirodni? Saznaj u nastavku.

1) Pravilno pranje kose - Kosu izbjegavaj prati s vrućom vodom jer ona potiče stvaranje sebuma. Radije je peri s hladnom ili mlakom vodom.


2) Ispravan šampon za kosu - Izbjegavaj koristiti agresivne šampone za masnu kosu jer će ti oni poticati jače i češće stvaranje sebuma. Najbolji izbor su šamponi koje možeš nabaviti u ljekarni, koji u sebi nemaju sulfate jer oni su i predobri čistači vlasišta pa uništavaju potreban normalan sloj masnoće.


3) Isperi kosu čajem od metvice - Skuhaj čaj od metvice i kada se ohladi s tim isperi šampon iz kose pritom masirajući vlasište i nemoj isprati. 


4) Izbjegavaj pranje kose svaki dan - Svaki drugi ili treći dan operi kosu kako bi dopustila da se uopće stvori masni pokrov na vlasištu. Ako ćeš je tako često prati šamponima vlasište će ti biti iziritirano pa će se jače mastiti.


5) Dobro se hrani - Neke namirnice potiču stvaranje sebuma, poput šećera i alkohola, ali zato povrće (špinat, brokula, komorač) su izvrsni za održavanje normalne razine masnoće. Također, previše soli potiče masnoću kose pa izbjegavaj čipseve i slične grickalice.


6) Izbjegavaj proizvode za styling kose - Iako su nekad prijeko potrebni, oni kosu otežavaju i prije zamaste.

Photo: promo

Komentari 0