Beauty
puder za kožu sklonu aknama

7 najboljih tekućih pudera za kožu sklonu aknama koje beauty stručnjaci obožavaju

  • Mnogi od nas bore se s problematičnom kožom sklonom aknama te ih u većini slučajeva želimo prekriti tekućim puderom odgovarajuće formule
  • Što znaći veću moć prekrivanja, ali bez da nam puder na licu izgleda poput maske i/ili još više začepljuje pore
  • Za one koji su u potrazi za idealnom formulom koja će prekriti nesavršenosti i njegovati kožu, izdvojile smo sedam opcija!

Akne na koži su normalna i svakodnevna pojava s kojom se bori velik broj ljudi, neki u većoj, neki u manjoj mjeri, a na raznolikom beauty tržištu postoji niz tekućih puder s kojima možemo smanjiti vidljivost akni i teksture kože i prekriti crvenilo, ako je to naša želja u svakodnevnoj makeup rutini.

I dok će tek formule s velikom moći prekrivanja u potpunosti prekriti akne, postoji opasnost od teškog osjećaja takve formule na koži, stoga je važno vrlo pažljivo odabrati tekući puder za kožu sklonu aknama koji će se savršeno stopiti s kožom.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Instagram @armanibeauty Instagram @armanibeauty Foto: Instagram @armanibeauty. puder za kožu sklonu aknama

Prekrivanje

Iako je razina prekrivanja koju želimo postići tekućim puderom na našem licu osobna preferencija te možemo izabrati i one laganije i prozirnije formule s blažim prekrivanjem, ako želimo minimalizirati i prekriti crvenilo i teksturu, tekući puderi s visokom moći prekrivanja te mat finišem i dugotrajnom formulom bit će bolja opcija.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Instagram @ericanic0le Instagram @ericanic0le Foto: Instagram @ericanic0le. puder za kožu sklonu aknama
Možda vas zanima Obrve više nisu samo lijepo oblikovane, nego i ukrašene - na najnevjerojatnije načine Rubrika Beauty Beauty

Sastojci

Kod traženja idealnog tekućeg pudera za kožu sklonu aknama najvažnije je pronaći formulu koja neće dodatno potaknuti nastajanje novih problema na koži. Posebno pri tome treba obratiti pozornost na nekomedogene formule, koje neće začepiti pore te potaknuti nove upale i stvaranje akni. Preporučuje se i izbjegavanje formula koje sadrže ulja te mirise, koji mogu izazvati iritacije na koži.

 

@ericanic0le I never thought a foundation could be life-changing, but this one truly is! Thank you @esteelauder for making me feel and look my best 🤍 ✨ #MyDoubleWearMyStory #MyShadeMyStory #DoubleWear #EsteePartner #acnemakeup #acnemakeuproutine #acnejourney ♬ original sound - ERICA NICOLE

 

U nastavku donosimo tekuće pudere za kožu sklonu aknama koje vrijedi isprobati!

Armani Luminous Silk tekući puder

Kim Kardashian, Gigi Hadid i Meghan Markle samo su neke od vojske obožavateljica ovog hvaljenog pudera čija formula ne sadrži ulje, što znači da neće izazivati ni neželjene reakcije na koži. Kad se nanese, predivno se stapa s kožom te ju ne matira, što je idealno za one koji žele kožu punu sjaja, a da su akne prekrivene.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. Armani, Luminous Silk tekući puder, (62,99 eur)

NARS Light Reflecting Advanced Skincare tekući puder

Ova formula sa srednjom moći prekrivanja smanjuje vidljivost mitesera i mrljica na koži te će u trenu izjednačiti ten, a dizajnirana je i da s vremenom pročišćuje kožu. Formula ovog puder sastoji se od čak 70 % sastojaka koji njegu kože stavljaju na prvo mjesto, poput zobi, koja smanjuje crvenilo i mlijeka čička, koje pomaže u borbi protiv vanjskih stresora.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Notino Notino Foto: Douglas. Nars, Light Reflecting Fondation tekući puder, (50,50 eur)

Lancôme Teint Idôle Ultra 24H Long Wear Matte tekući puder

Ekskluzivna kombinacija posebnih polimera i pigmenata (EternalSoft Polymer & Soft pigments) pruža savršeno pokrivanje za 24 sata ugode u ovom puderu iznimne dugotrajnosti uz koji će koža izgledati savršeno mat i biti nevjerojatno ugodna. Formula ne sadrži ulje te je nekomedogena, što ju čini savršenom za kožu sklonu aknama.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. Lancôme Teint Idole Ultra Wear tekući puder, (60,19 eur)

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup tekući puder

Ovaj tekući puder s razlogom je jedan od najpoznatijih i najhvaljenijih u beauyt zajednici - vodootporna dugotrajna formula pudera ostaje na mjestu 24 sata, čak i na najmasnijim tipovima kože. Prekrivanje može biti od srednjeg do jakog, ovisno o količini proizvoda koji koristimo, no neovisno o tome koži ne daje osjećaj težine. Budući da je formula vrlo matirajuća te će upijati ulje kroz dan, mogla bi isušiti neke tipove kože.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. Estée Lauder Double Wear StayInPlace Makeup tekući puder, (46,00 eur)

It Cosmetics CC Cream Oil Free Matte CC krema

I dok je krema s SPF-om svakako jedan od najvažnijih dijelova njege lica, malo dodatne zaštite u našem tekućem puderu ne može naškoditi. Upravo nam to daje CC+ krema iz IT Cosmeticsa, koja ima visoku moć prekrivanja te ostavlja mat finiš.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. IT Cosmetics, CC+ OilFree Matte tekući puder, (42,89 eur)

Maybelline Fit Me Matte & Poreless tekući puder

Tekući puder namijenjen za normalnu do masnu kožu matira kožu te prekriva pore bez začepljivanja, kao i crvenilo i prištiće. Maybelline tekući puder ostavlja ugodan i lagan osjećaj na koži i daje vašem tenu prirodan sjaj.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: dm dm Foto: dm. Maybelline New York, Fit Me Matte & Poreless tekući puder, (9,28 eur)

Clinique Anti-Blemish Solutions tekući puder

Salicilna kiselina jedan je od najvažnijih sastojaka u borbi protiv akni, stoga nije čudno što se ovaj Clinique tekući puder koji ju sadrži također našao na našoj listi. Uz to što će laganom teksturom poput druge kože prekriti sve nesavršenosti na koži, također će i spriječiti nastajanje novih.

puder za kožu sklonu aknama | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. Clinique, AntiBlemish Solutions Liquid Makeup tekući puder, (54,28 eur)

Možda vas zanima Od ovog trika za sjajne oči Kate Moss ne odustaje već godinama, a i sami ga lako možemo posuditi Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram @ashleapenfold

Komentari 0