Beauty

7 najboljih seruma za rast trepavica koji pomažu i kod slabih i kratkih trepavica

  • Serum za trepavice vrhunske kvalitete s formulom bogatom hranjivim tvarima može obnoviti trepavice i potaknuti brži rast
  • Čuda se ne događaju, ali ovi serumi mogu imati dobar učinak, čak i na jako kratkim trepavicama
  • Kako ih primjeniti, s čime moramo biti oprezni i, naravno, koji serum za rast odabrati?

Iako izbjegavamo koristiti izraz 'čudo' kada su u pitanju kozmetički proizvodi, serumi za rast trepavica doista mogu imati čaroban učinak, čak i na jako kratkim trepavicama. Oslanjanje na maskaru za volumen sigurna je opcija kad si u potrazi za brzim rješenjem, no dobar serum za trepavice će potaknuti brži rast dlačica pa će tvoje trepavice biti prirodno gušće i duže. 

Zašto trepavice opadaju?

Toliko je čimbenika koji mogu pridonijeti gubitku trepavica. Prejako povlačenje trepavica prilikom uklanjanja šminke ili preagresivna sredstva za skidanje šminke najčešće su glavni krivci, budući da to može uzrokovati slabljenje folikula. Također, učestalo korištenje uvijača za trepavice može opteretiti i oslabiti dlačice, a umjetne trepavice i ekstenzije trebalo bi izbjegavati zbog njihove tendencije da potiču opadanje trepavica.

 | Autor: Unsplash, Ilyuza Mingazova Unsplash, Ilyuza Mingazova

Kako djeluju serumi za trepavice?

Srećom, serum za trepavice vrhunske kvalitete s formulom bogatom hranjivim tvarima može obnoviti trepavice i potaknuti brži rast. Dakle, koja je njihova tajna? Sve je započelo s prostaglandinom – sastojkom na bazi lipida koji se koristi za liječenje glaukoma za koji je kasnije otkriveno da djeluje na produljenje trepavica. 

Ako tražiš formulu koja sadrži visoke razine prostaglandina, nećeš imati puno sreće zbog mogućih nuspojava povezanih s njim (crvenilo i iritacija). Dakle, kao što možda pretpostavljaš, većina seruma sada je obogaćena puno slabijom bazom prostaglandina ili alternativnim zamjenama, tako da ih mogu koristiti čak i oni s vrlo osjetljivim očima.

Peptidi i proteini također imaju veliku ulogu - djeluju na stimulaciju rasta, gustoću i intenzitet prirodne boje trepavica. 
Mnogi serumi obećavaju duge i voluminozne trepavice u roku od samo nekoliko tjedana.

Na što pripaziti?

Jako je važno kupovati serume od renomiranih brendova čiji su proizvodi prošli testiranja. Također budi oprezna kada stavljaš bilo koji proizvod blizu oka. Svi serumi za trepavice imaju finu četkicu ili aplikator u obliku flomastera za lokalizaciju proizvoda na liniji trepavica, bez curenja u oči ili na okoloočno područje. Koji god serum odabereš, obavezno pročitaj sastav kako bi se uvjerila da nisi alergična na neki od sastojaka, kao i uputstva za upotrebu seruma. 

Neki serumi za rast trepavica, nažalost, ne daju učinak koji očekujemo, no postoje i oni 'od riječi'. Izdvojili smo nekoliko pouzdanih seruma za rast trepavica koji će ti, ukoliko budeš ustrajna, osigurati raskošne trepavice o kojima si oduvijek maštala. 

1. Eveline Cosmetics SOS Lash Booster

 | Autor: Eveline Cosmetics SOS Lash Booster, 10 ml, 4,63 €

Obnavljajući serum za rast trepavica Eveline Cosmetics SOS Lash Booster udvostručit će volumen tvojih trepavica i pomoći u njihovom produljivanju. U sebi spaja regenerativne učinke, funkciju aktivatora rasta i bazne maskare. Sastav je bogat aktivnim tvarima u obliku arganovog ulja i hijaluronske kiseline, zahvaljujući kojima ima izvanredne regenerativne, hranjive i hidratantne učinke. Serum pomaže i u jačanju trepavica, poboljšava njihov rast i istovremeno smanjuje njihovo ispadanje.

2. The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum

 | Autor: The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum, 8 ml, 4,37 €

Serum The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow će istaknuti tvoj pogled i naglasiti ljepotu tvojih očiju. Formula s peptidima pomaže i ubrzava rast trepavica, ali i njeguje obrve, osigurava veću gustoću dlačica, a primjena je brza i jednostavna. Proizvod je veganski.

3. RevitaLash Advanced

 | Autor: RevitaLash Advanced, 2 ml, 90,00 €

Revitalash je stvorio oftalmolog koji je želio podići samopouzdanje svojoj ženi kojoj su tijekom liječenja od raka otpale trepavice. Formula sadrži koktel peptida (građevni blokovi proteina) i biljnih antioksidansa za poticanje rasta i gustoće dlačica. RevitaLash Advanced balzam za gustoću i rast trepavica dubinski njeguje i poboljšava kvalitetu trepavica te pomaže podržati njihov rast i gustoću. Minimizira učinke loših ili potpuno uništenih trepavica.

4. L'Oréal Paris Clinically Proven Lash Serum

 | Autor: L'Oréal Paris Clinically Proven Lash Serum, 1,9 ml, 14,20 €

L'Oréal Paris Clinically Proven Lash Serum je serum za trepavice koji štiti i jača trepavice. U tu svrhu njegova je formula obogaćena pantenolom i natrijevim hijaluronatom koji vlaže folikul trepavica i daju im svjež izgled snažno ih vlažeći i smirujući. Ricinusovo ulje u svom sastavu, bogato glavnom komponentom masnih kiselina, poboljšava izgled trepavica i obrva te istovremeno hrani folikule dlake. Osim toga, prilagođena molekula filoksana jača trepavice. Trepavice se produžuju i postaju voluminoznije te daju mladenački izgled. Serum će pomoći popraviti trepavice oštećene korištenjem maskare, ekstenzija i umjetnih trepavica.

5. Lancôme Cils Booster

 | Autor: Lancôme Cils Booster, 4 ml, 43,90 €

Koncentrirani serum za trepavice Lancôme Cils Booster sadrži kompleks Kerasolution s četiri aminokiseline, koji hrani i jača trepavice. Zahvaljujući tome, tvoje će trepavice prilikom redovite upotrebe seruma biti snažnije, gušće, mekše, sjajnije i zaštićene od pojačanog ispadanja tijekom uklanjanja šminke. Proizvod je oftalmološki ispitan.

6. Rimmel Wonder'Care

 | Autor: Rimmel Wonder'Care, 11 ml, 4,70 €

Osiguraj svojim trepavicama fantastičan izgled i ojačaj ih za 4 tjedna! Transparentni serum za trepavice i obrve Rimmel Wonder'Care  nudi kompleks vitamina, proteina, peptida i prirodnih ulja koje će ih učiniti dužima, punijima i jačima te spriječiti njihovo ispadanje. Inspiriran njegom kakva se pruža u salonima ljepote, učinit će da se osjećaš ugodno i izgledaš nevjerojatno.

7. Mádara GROW & FIX

 | Autor: Mádara GROW & FIX, 4,25 ml, 20,30 €

Oči uokvirene prirodno gustim obrvama i trepavicama uvijek ostaju izražajne, čak i kad nemaš vremena za šminkanje. Stimulativni serum Mádara GROW & FIX potiče brži rast trepavica i obrva, zahvaljujući čemu povećava njihov volumen, duljinu i čvrstoću. Obnavlja i njihov prirodni sjaj, čini ih blistavima i ostavlja puniji dojam. Možeš ga nanositi i na već našminkane obrve – pomaže ih oblikovati i fiksirati, tako da dlačice ostanu na svojem mjestu tijekom cijelog dana. Formula sadrži peptide, kofein i prirodne biopolimere koji hrane, vraćaju trepavicama volumen, duljinu i sjaj te ekstrakt obične lijeske koja obiluje vitaminima koji potiču brži rast dlačica.

Photo: Instagram@revitalashcosmetics
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • stepagraaaa

    Serum za rast trepavica - https://tonzes.com/lashhr.htm Moje su trepavice postale duge, guste i tamnije.