Beauty
ruž za zrelu kožu

7 najboljih ruževa za zrelu kožu koji se neće neće uvući u sitne linije i naglasiti bore na usnama

  • Baš kao i na licu, koža usnama također je podložna starenju s godinama te pojavi bora i sitnih linija
  • Meka površina usana može postati više suha, a fine linije vidljivije, budući da koža gubi vlagu, kao i kolagen
  • Kako bi naše usne u bilo kojoj dobi izgledale predivno hidratizirane i meke, izdvojile smo sedam odličnih ruževa koji će ih njegovati i dati im predivnu boju!

Kako naša koža postaje zrelija, pojavljuju se prve bore i sitne linije, gubi se elastičnost, hidratacija te se smanjuje proizvodnja kolagena. Baš kao i na koži lica, jednake prirodne promjene događaju se i na koži naših usana, no korištenjem određenih njegujućih proizvoda za usne, našim usnama možemo dati predivan hidratizirani i puni izgled i to u predivnim nijansama!

ruž za zrelu kožu | Autor: Instagram @tw0lipswithfang Instagram @tw0lipswithfang Foto: Instagram @tw0lipswithfang

Uz maske za usne te ulja, u svakodnevnu makeup rutinu njege usana možemo slobodno uključiti i balzame i ruževe za usne u crvenim, ružičastim i neutralnim nijansama koji sadrže kvalitetne, hidratizirajuće formule koje se lako nanose i nježno upijaju u kožu usana, bez naglašavanja sitnih linija. 

Sastojci koje možemo potražiti u formulama ako smo u potrazi za ovakvim proizvodom za usne su oni koji koži pružaju izuzetnu hidrataciju, poput hijaluronske kiseline, karite i kakao maslaca, dok bi izrazito mat formule bilo poželjno izbjegavati.

Chanel Beauty nova kolekcija Možda vas zanima Stigla je Chanel Beauty kolekcija za jesen, u savršenim nijansama za hladnije dane! Rubrika Beauty Beauty

Prije nanošenja ruža na usne, kožu usana slobodno možemo pripremiti s nekim drugim njegujućim proizvodom, poput običnog balzama za usne ili blage maske, koji će u ovom prvom koraku nahraniti usne te ih pripremiti za ostale proizvode. 

Chanel Rouge Coco Ultra Hydrating Lip Color ruž za usne

Sjajan finiš koji ovaj ruž pruža koži usana savršeno će prekriti sitne linije te neće naglasiti suhoću našim usana. Zbog voskova biljnog podrijetla, usne će ostati hidratizirane i meke od nanošenja do skidanja ruža, a silikonski vosak ublažit će i zagladiti sve sitne linije i borice.

ruž za zrelu kožu | Autor: Chanel Chanel Foto: Chanel. Chanel Rouge Coco Ultra Hydrating ruž za usne, nijansa 434 Mademoiselle, (47,00 eur)

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Lip Blur tekući ruž za usne

Iako se s tekućim ruževima većinom povezuju mat formule, nedavno lansirani Airbrush Flawless Lip Blur brenda Charlotte Tilbury ima laganu teksturu koja lako klizi na usne te im daje zamagljeni izgled. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja pruža 24-satnu hidrataciju, a osim već kultne nijanse Pillow Talk, tu je i nekoliko drugih neutralnih koje možemo isprobati.

ruž za zrelu kožu | Autor: Charlotte Tilbury Charlotte Tilbury Foto: Charlotte Tilbury. Airbrush Flawless Lip Blur tekući ruž za usne, nijansa Rose Blur, (34,00 eur)

Hourglass Phantom Volumizing Glossy balzam za usne

Elegantno pakiranje ovog balzama za usne omogućuje lako nošenje u svakoj torbici, a njegova hidratizirajuća formula dobro će nam doći u svakoj prilici. Sadrži ulje avokada i arganovo ulje, kao i karite maslac te maslac sjemenki manga, koji će usnama pružiti optimalnu njegu.

ruž za zrelu kožu | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Foto: Cult Beauty. Hourglass, Phantom Voluminizing Glossy balzam za usne, nijansa Lucid 155, (31,60 eur)

Anastasia Beverly Hills Satin ruž za usne

Anastasia Beverly Hills ruž sa satenskim finišem ima sve karakteristike koje ga čine idealnim za nanošenje i kad nam ogledalo nije pri ruci. Kremasta formula jako se lako nanosi te je izrazito pigmentirana, a nude nijanse čine ga savršenim za svaki dan. 

ruž za zrelu kožu | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. Anastasia Beverly Hills Satin ruž za usne, nijansa Butterscotch, (25,88 eur)

L'Oréal Paris Age Perfect Luminous Hydrating ruž za usne

Ovaj L'Oréal Paris ruž za usne izuzetan je spoj njegujuće formule koja hidratizira te je zapravo na sredini između ruža i balzama za usne, s laganim hidratizirajućim dijelom na sredini koji sadrži pantenol, odnosno provitamin B5.

ruž za zrelu kožu | Autor: Notino Notino Foto: Notino. L'Oréal Paris Age Perfect Luminous Hydrating ruž za usne, nijansa637 Bright Moka, (12,80 eur)

Tarte Maracuja Juicy Lip Crème ruž za usne

Uz izrazito ugodan osjećaj nošenja na usnama, ova formula pruža i nevjerojatnu pigmentiranost koja tijekom dana ostavlja predivan trag na usnama. Ovaj višenamjenski ruž sadrži ekstrakt marakuje, koji pomaže pri hidrataciji usana, a sama formula ima sjajni, satenski finiš. 

 | Autor: Pr Pr Foto: tartecosmetics.com. Tarte, Maracuja Juicy balzam za usne, nijansa Peachy Pink, (sad 18,00 eur)

Revlon Colorstay Overtime tekući ruž za usne

Poznat po svojoj dugotrajnosti, Revlon Colorstay tekući ruž ujedno je i jako hidratantan. U njegujućoj formuli koja sadrži vitamin E, kamilicu i ekstrakt soje tako su spojene dugotrajnost i hidratacija, a uz to, dostupan je i po pristupačnoj cijeni.

 | Autor: Pr Pr Foto: Amazon. Revlon Colorstay tekući ruž za usne, nijansa Boundless Nude, (8,32 eur)

Možda vas zanima Ova kombinacija MAC ruža i olovke u smeđim nijansama omiljena je kod sve više žena! Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @greceghanem

Komentari 0