Beauty

7 must have beauty trikova za ljeto

Pripreme za ljeto su u niskom startu, je li tako?

Bilo da cijele godine radiš na "beach bodyju" ili se poput nas toga sjetiš tek oko ožujka (ili kasnije!), vjerojatno već imaš ideju gdje želiš ići, koji badić obući i kakvu pozu nabaciti za Instagram. No jedno je sigurno, otvorena si za još koji savjet kako izgledati najbolje što možeš – a mi ti ih donosimo čak 7.

1) Tablete za prije sunčanja – One postoje na tržištu već godinama, ali postoji dobra šansa da ih još nisi probala. Tzv. "tablete za prije sunčanja" u sebi sadrže betakaroten, ali i mnogobrojne vitamine (odlični su vitamini A, C i E), pa osim pojačanog stvaranja melanina koji krajnje vodi do jače preplanulosti, one poboljšavaju i izgled tvoje kože. Za najbolji učinak trebala bi ih piti minimalno 6.tjedana prije prvoga izlaganja suncu.

via GIPHY


2) SPF zaštita za kosu – O tome kako i kosu treba zaštititi od sunčevih zraka se ne priča previše, ali takvi se proizvodi polako, ali sigurno pojavljuju na tržištu. Kosa treba zaštitu od sunca ne bi li postala suha i krhka, a takvi proizvodi joj pritom daju i mekoću koji nerijetko izgubimo radi soli (i neodoljivih slanih valova).

via GIPHY


3) Piling za tijelo – Svake godine je ista priča, a ovoga se vjerojatno ne držite; prije sunčanja potrebno je napraviti piling! Ako želite da vam čari kombinacije sunca i mora očiste kožu i suze pore morat ćete prije toga s tijela i lica ukloniti mrtve stanice kože. Jednako tako, bolje ćete preplanuti i duže zadržati boju ako ste se počeli sunčati s friškom kožom. Vjeruj nam, isplati se!

via GIPHY


4) Hrana – Borite se celulitom i budite jače i ljepše preplanuli tako da pomno birate namirnice koje unosite u tijelo. U borbu s celulitom krenite s manje crvena mesa, mliječnih proizvoda, alkohola i šećera, a povećajte unos voća, vlaknastog povrća, ribe, piletine i jaja. Želite li tu neodoljivu karamel boju kože fokusirajte se na dinju, lubenicu, mrkvu, rajčicu, marelicu, špinat, citruse i kokosovo ulje.

via GIPHY


5) Ulja protiv strija – Sunčanje može samo naglasiti strije, koje su vrlo okej i svi ih imamo, ali ako te jako smetaju ublažiti ih možeš korištenjem Bio-Oil ulja ili čistog ulja vitamina E. Doduše, morat ćeš to činiti nekoliko mjeseci prije sunčanja da bi vidjela prave rezultate; oo što je neupitno je da djeluju!

via GIPHY


6) Anti-celulitni tretman kod kuće – Priznajemo, i mi trošimo gomilu novaca na anti-celulitne preparate i one za konturiranje tijela, ali jednako tako se volimo okrenuti i prirodnim načinima uklanjanja "narančine kore". Jedan od najpoznatijih, i stvarno učinkovitih tretmana je onaj koji svatko može napraviti kod kuće, jer sve što trebate je kava i šampon! Jednostavno talog kave pomiješajte sa šamponom za tijelo i masirajte ga po problematičnim točkama. Kofein je poznat kao sastojak koji topi masti, a celulit se lijepo slama i topi grubljim masiranjem; ova kombinacija učinit će znatnu razliku kroz nekoliko tjedana. 

via GIPHY


7) Krema za lice sa SPF – Kada se ideš sunčati obavezno je staviti SPF na cijelo tijelo, ali što s licem? Mažeš li kremu sa zaštitnim faktorom na lice, činiš si medvjeđu uslugu jer su te kreme preteške za prosječno lice i pune pore, čime bi mogla dovesti do jačeg pojavljivanja prištića. Umjesto tog poteza, nabavi kvalitetnu kremu za lice koja u sebi sadrži veći zaštitni faktor. S obzirom na to da se radi o kremi za lice, kupit ćeš onu koja odgovara tvojem tipu kože, a kako će imati u sebi SPF, štitit će te i od sunca!

via GIPHY

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0