Beauty

7 laganih hidratantnih krema koje će postati tvoj must-have ljetne njege kože

  • Ljeti često svoje teške hidratantne kreme mijenjamo laganijim formulama
  • No, lagane hidratantne kreme mogu se koristiti i tijekom cijele godine, posebno za masnu i mješovitu kožu te kožu sklonu aknama
  • Mnoge ovakve kreme ciljaju i druge probleme poput finih linija, bora i vidljivih pora - važno je samo odabrati formulu s pravim sastojcima
  • Pročitaj više: Ovaj uljni serum za tijelo iz drogerije dokazano smanjuje vidljivost strija u samo 2 tjedna

Jednako kao što ne bismo nosili odjevnu kombinaciju koja se sastoji od jakne, džempera, hlača i gležnjača tijekom ljetnog dana, na 35 stupnjeva, tako nećemo niti svoje lice prekriti slojem guste i teške kreme za lice. Dok su bogate hidratantne kreme neophodne tijekom hladnijih mjeseci kada je zrak posebno suh u grijanim prostorijama, a vani potom hladan i grub prema koži, toplije vrijeme ipak zahtijeva odabir laganije hidratantne kreme. Ovaj tip proizvoda ti možda djeluje kao da neće obaviti svoj posao kako treba, ali mogu biti jednako učinkoviti u pružanju dugotrajne hidratacije koži, za gladak i hidratiziran ten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gloway ✨ (@gloway_nz)

Iako je mijenjanje proizvoda u skincare rutini  s obzirom na godišnje doba uobičajena praksa, ove lagane hidratantne kreme mogu se koristiti i tijekom cijele godine, pogotovo ako imaš masnu ili mješovitu kožu te kožu sklonu aknama. U tom slučaju bogate, guste kreme mogu začepiti pore i pogoršati pojavu prištića. Štoviše, mnoge od današnjih vrhunskih formula rješavaju i druge uobičajene probleme kao što su fine linije, bore, vidljive pore i slično. Ako trebaš pomoć u odabiru najbolje lagane hidratantne kreme za ljeto, donosimo nekoliko prijedloga u nastavku.

Možda vas zanima U naše ljekarne stigla je CeraVe hidratantna krema za lice koja je još bolja od originalne verzije Rubrika Beauty Beauty

Kiehl's Ultra Facial Cream

 | Autor: Foto: Kiehl’s (37,00 €)

Ova ultra hidratantna krema za lice s 4,5% skvalana ima jedinstvenu, laganu teksturu koja pruža dugotrajnu hidrataciju i do 72 sata, čime kožu čini mekšom i vidljivo zdravijom. Formulirana s obnovljivim glacijalnim glikoproteinom i skvalanom, ova nemasna, lagana hidratantna krema klinički dokazano povećava vlažnost kože, čineći je mekšom, glađom i zdravijeg izgleda.

La Roche-Posay Effaclar H ISO-BIOME hidratantna krema

 | Autor: Foto: Beauty Pharmacy (25,31 €)

Effaclar H ISO-BIOME krema je obogaćena vitaminom B5, skvalanom i niacinamidom za učinkovitu hidrataciju i obnovu kože. Utemeljena na znanosti o mikrobiomu, ona sadržava prebiotički sastojak Aqua Posae Filiformis koji osnažuje kožnu barijeru, a tu je i niacinamid te lipidi. Ova krema je nemasne, lagane teksture i nekomedogena.

Možda vas zanima The Ordinary opet ima odličan novi proizvod sa sastojcima koji brišu tragove stresa s lica Rubrika Beauty Beauty

Revox B77 krema za lice Japanese Ritual

 | Autor: Foto: dm (6,05 €)

Revox B77 Japanese Ritual krema za lice namijenjena je za korištenje kod pojave prvih bora. Ova krema inspirirana je japanskim ritualom ljepote i tajnom mladenačkog izgleda. Njezina formula osigurava dugotrajnu hidrataciju te usporava proces starenja. Bogata je hijaluronskom kiselinom koja osigurava dugotrajnu hidrataciju. Sojino ulje u ovoj formuli jača i tonira kožu. Japanski cvijet trešnje podržava regeneraciju kože, a rižino mlijeko neutralizira štetne učinke slobodnih radikala.

Dr. Barbara Sturm Microbiotic Balancing Cream

 | Autor: Foto: eu.drsturm.com (75,00 €)

Microbiotic Balancing krema za lice opskrbljuje kožu osvježavajućom hidratacijom tijekom dana i noći te daje zdrav, čist i ujednačen izgled kože. Ona sadrži hijaluronsku kiselinu i aktivni kompleks tigrove trave, koja se koristi u tradicionalnoj kineskoj i ayurvedskoj medicini, a pruža snažna umirujuća i regenerirajuća svojstva. Tu su prebiotici i probiotici koji podupiru obrambene mehanizme kože i ponovno uspostavljaju ravnotežu flore, a ekstrakt lista Maclura pomaže u borbi protiv nečistoća. Ljetni jorgovan u ovoj kremi pomaže kod nadraženosti kože, suhoće i oštećenja uzrokovanih vanjskim agresorima, shea maslac i ulje sjemenki suncokreta hrane kožu, a rižin škrob daje mat finiš.

Možda vas zanima Testirala sam proizvod koji je postao globalni fenomen za rješavanje mitesera i nepravilnosti Rubrika Beauty Beauty

Dr. Jart+ CicapairTM Intensive Soothing Repair Gel Cream

 | Autor: Foto: Notino (44,60 €)

Gel krema za lice Dr. Jart+ CicapairTM namijenjena je koži sklonoj crvenilu i svakoga će dana tvom licu pružiti upravo takvu njegu kakvu zaslužuje. Ova lagana gel krema umiruje iritacije i crvenilo, jača zaštitnu barijeru kože te ju dubinski hrani. Ona se brzo upija te pomlađuje kožu i daje joj energiju.

The INKEY List Omega Water Cream

 | Autor: Foto: Douglas (12,79 €)

Lagana, nemasna hidratantna krema na bazi vode koja trenutno hidratizira kožu. Formulirana je za podršku zdravoj barijeri kože. Ključni sastojci ove kreme su Omega Ceramide kompleks (bogat Omega 3, 6 i 9) koji pomaže smanjiti trans epidermalni gubitak vode, popraviti kožnu barijeru i optimizirati hidrataciju. Tu je i 5% glicerina koji pomaže pri uvlačenju vlage u kožu, 3% betaina koji pomaže kod uspostavljanja ravnoteže u hidraciji kože te 5% niacinamida za kontrolu viška masnoće, ujednačavanje tona kože i smanjenje crvenila.

Možda vas zanima 7 najbolje ocijenjenih BB krema koje će nam ovo ljeto zamijeniti pudere Rubrika Beauty Beauty

Neutrogena Hydro Boost Gel Cream

 | Autor: Foto: dm (16,35 €)

Neutrogena Hydro Boost hidratantna gel krema za lice nježno osvježava i kontinuirano hidratizira kožu, čineći je glatkom i elastičnom iz dana u dan. Njezina revolucionarna i lagana formula obogaćena je hijaluronskom kiselinom i izrazito hidratantnim svojstvima za njegu kože lica koji održavaju zdravu dozu vlage tako što ju kontinuirano otpuštaju onda kada je koži to potrebno. Neutrogena Hydro Boost hidratantna gel krema za lice pomaže u zadržavanju vlage u koži te je klinički dokazano hidratizira tijekom 24 sata.

Možda vas zanima Stigao je i Super BB korektor koji savršeno nadopunjava kultnu BB kremu korejskog brenda Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @josefinevogt

Komentari 0